Onderwijsprojecten

Cultuursnack

Maak kennis met Zwolle, gewoon vanuit jouw klaslokaal
De Cultuursnack 'Zie je in Zwolle' is de leukste en makkelijkste online cultuurtool van Nederland. Via de gratis digibordlessen leer je met andere ogen kijken naar de stad.

Ontdek Cultuursnack Zie je in Zwolle

Zwolle kiest voor Talent

In ons onderwijs wordt vaak een beroep gedaan op slechts een klein aantal talenten. Op diverse manieren stimuleert Stadkamer het talentgedreven werken in het onderwijs. De rijke context van cultuuronderwijs is ideaal om juist andere dan cognitieve talenten te belichten en te benutten. Stadkamer wil werken aan gelijke kansen door ruimte te bieden aan talent. Dat doen we met diverse partners als OOZ, Doomijn, Deltion, Windesheim en IJsselgroep.

Lees hier alles over Zwolle kiest voor Talent

Cultuuravontuur

Zet je scherm opzij, kom uit je klaslokaal en ga mee op Cultuuravontuur! Samen ontdekken we kleurrijke kunstwerken, verrassende voorstellingen en bijzondere bouwwerken op de spannendste plekken in Zwolle. Durf jij het aan?

Met Cultuuravontuur geef je op een creatieve manier invulling aan kunstbeschouwing op de basisschool. Met een kant en klaar lespakket ga je met jouw klas aan de slag om kunst te beschouwen én beleven op een culturele plek in Zwolle.

Ga mee op Cultuuravontuur!

W&T-onderwijs

Wil je meer weten over wetenschap en technologie in het onderwijs? Stadkamer heeft de afgelopen jaren kennis opgebouwd op dit gebied. 

Klik op de button voor alle beschikbare informatie.

Lees hier alles over W&T-onderwijs

Leerlijnen PO

Stadkamer streeft naar meer samenhang in het Zwolse aanbod van cultuureducatie. Daarvoor ontwikkelde Stadkamer samen met het onderwijs en culturele instellingen een aantal Zwolse leerlijnen. Een leerlijn voor cultuuronderwijs waarborgt een doorgaande culturele ontwikkeling voor kinderen. In een doorlopende leerlijn staat uitgewerkt wat een kind moet kennen en kunnen aan het eind van de schoolperiode.

Bekijk de leerlijnen en samenhangend aanbod.

Festival WOEST

Festival WOEST is uitgegroeid tot het grootste cultuureducatiefestival van Nederland en is inmiddels breder dan het festival alleen. WOEST is de aanjager van vernieuwing in het onderwijs met kunst als uitgangspunt.

Actuele informatie over WOEST vind je op www.festivalwoest.nl.

Kunstkracht

Het project Kunstkracht is een samenwerking tussen vier Zwolse vmbo- en praktijkonderwijsscholen (Zone.college, Landstede Talentstad vmbo en pro, DOC 93 en Thorbecke Scholengemeenschap vmbo en pro) met Hedon, Zwolse theaters en Museum de Fundatie. Met als doel voor de eerste en tweedejaars leerlingen een doorlopende leerlijn te creëren.

Lees hier alles over Kunstkracht.

Kijk ook eens naar