Geocache route #75 jaar vrijheid

Ben jij geïnteresseerd in de oorlogsverhalen die in de binnenstad van Zwolle te vinden zijn en wil jij de route #75 jaar vrijheid lopen? Dat kan! Met behulp van de Geocache-app loop je een multi route via locaties waar in de Tweede Wereldoorlog iets gebeurd is. Via de app krijg je aanwijzingen en opdrachten. Als je de cache hebt gevonden, kun je na het ontrafelen van het codewoord een boekje ophalen, met het verhaal over Kari, het joodse meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in Zwolle woonde. Het verhaal werd geschreven voor Paul Gellings, de illustraties zijn van Niek van Ooijen. Het boekje is helaas niet meer verkrijgbaar.

De route is 2,5 km lang en je bent er ongeveer anderhalf uur mee bezig.

Let op:
Ben je een beginnend Geocacher dan kan het zijn dat je de multi niet kunt vinden, je kunt dan de route downloaden. Heb je geen Geocache, of wil de de route liever als puzzeltocht lopen? Download de route en ga op pad. Je hebt wel een mobiele telefoon met internetbundel nodig om de route te kunnen vinden (via Google maps). In de beschrijving van de route staat precies hoe het werkt.

> Download de route <

Wat is Geocache?
Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waar de digitale en de echte wereld elkaar tegenkomen. Geocachen is een schattenzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via de coördinaten en je smartphone ga je aan de slag. Waar je naar op zoek gaat is een raadsel, maar dat is juist het leuke. Je krijgt hulp en aanwijzingen via de app om je schat te vinden. Let goed op: ze hebben allerlei vormen, van een heel klein doosje tot een schatkist, of iets waarvan jij nooit had gedacht dat juist dát de cache zou zijn...

Geocaching kun je in je eentje doen, maar ook met je familie, vrienden of wie dan ook. Je hebt een smartphone met internet nodig, waarop de Geocache-app is geïnstalleerd.

Heb je niet eerder aan geocaching gedaan? Lees dan hier de instructie en bekijk de landelijke website van geocache, hier vind je allerlei informatie over het geocachen.

Kijk ook eens naar