Taalpunt

Wil je beter leren lezen, schrijven of spreken? Jij kunt dit ook!

Het Taalpunt in Zwolle is er voor iedereen met vragen over de Nederlandse taal. Je krijgt er advies en we kijken samen wat voor jou het beste is.

Taal maakt dat je zelfstandig wordt. Denk aan het vinden van werk, het helpen van je kinderen op school, een gesprek bij een arts, het sturen van een mailtje aan familie en het werken met de computer, maar ook lezen voor je plezier. 

Taalpunt Zwolle helpt je graag verder

Woon je in Zwolle en wil je beter leren lezen, schrijven of spreken? Taalpunt heeft contact met alle taalinitiatieven in Zwolle zoals scholen, opleidingen en taalprojecten bij jou in de buurt. Wij denken graag met je mee. Je moet wel eerst een afspraak maken.

Stuur een e-mail om een afspraak te maken. Of bel of app naar de medewerkers van Taalpunt:
- Marjan: 06 24 90 77 23
- Marije: 06 57 96 54 68

Momenteel zijn we op vakantie. Op dinsdagochtend 20 augustus zijn we weer terug van 10.00 - 12.00 uur. Op de eerste verdieping van Stadkamer aan de Zeven Alleetjes. 

Je kunt ook het formulier invullen.

Taalvrijwilliger worden? Leuk! 

Als taalvrijwilliger heb je een grote rol in de aanpak van laaggeletterdheid. Dankzij jouw inzet krijgen deelnemers extra begeleiding op het gebied van lezen, schrijven, rekenen en andere vaardigheden. Deelnemers profiteren het meest als ze op de juiste manier worden begeleid en met geschikt lesmateriaal werken. Daarom volg je hiervoor een leuke basistraining voor taalvrijwilligers, waarin je leert hoe je dit doet. Tijdens de intake hoor je hier meer over.

Lijkt het jou leuk om taalvrijwilliger te worden? Of wil je eerst meer informatie? Bel dan met Marjan of Marije of mail ons! 
Je mag ook hier je gegevens achterlaten. We nodigen je dan uit voor een gesprek.

Aanmelden voor basistraining  

Ben je al taalvrijwilliger of word je dat binnenkort? Dan is het belangrijk dat je weet wat er van je wordt verwacht. Met de training die we meerdere keren per jaar aanbieden, zorgen we voor een goede basis. Meld je aan via het formulier en we nemen contact met je op.

Data najaar 2024
Donderdagavonden: 5, 12 en 19 september en 3 oktober (19.00 – 21.30 uur) 
Donderdagochtenden: 26 september, 3, 10 en 17 oktober (9.30 – 12.00 uur) 
Dinsdagavonden: 5, 12, 19 en 26 november (19.00 – 21.30 uur

Kijk ook eens naar