Voortgezet Onderwijs

 

Media en Taal in het voortgezet onderwijs

Media- en taaleducatie werkt samen met zeven VO-scholen aan de verbetering van het leesonderwijs. Vanuit de visie van Alle Zwolse Kinderen Lezen bouwen we aan het leesplezier en de leesmotivatie de leerlingen én docenten, zodat er plezier in lezen ontstaat. Want plezier in lezen doet lezen. En als je meer gaat lezen, word je er beter in en dat is de sleutel tot geletterdheid!

De samenwerking met de zeven VO-scholen is mogelijk doordat we een provinciale subsidie ontvangen van het programma 'TaalWerkt!'. Hier zijn we erg blij mee. Met de volgende Zwolse VO-scholen hebben we een samenwerking kunnen aangaan:

  • Carolus Clusius College – 1e klassen (vmbo-havo-vwo)
  • Doc93 – 1e, 2e en 3e klassen (speciaal onderwijs)
  • JenaXL – 1e klassen (vmbo-havo-vwo)
  • TalentStad – 1e klassen (praktijkonderwijs)
  • Thomas a Kempis College – 1e klassen (vmbo-havo-vwo)
  • Thorbecke – 1e klassen (vmbo)
  • Zone.college – 1e klassen (vmbo)

Landelijke campagnes in het voortgezet onderwijs 

Voor de doelgroep VO en hoger (12 - 18 jaar) zijn er jaarlijks diverse nationale (lees)campagnes en projecten, zoals de Boekenweek voor Jongeren en de Week van de Mediawijsheid. Tijdens deze themaweken is er door en bij Stadkamer van alles te doen. Hierbij werken we graag samen met het onderwijs.

De campagnes op een rij:

Boekenweek voor Jongeren
Als tegenhanger van de Kinderboekenweek wordt sinds 2018 de Boekenweek voor Jongeren georganiseerd. Het promoten van lezen onder jongeren mag zeker niet vergeten worden! Kijk voor meer informatie op www.boekenweekvoorjongeren.nl.

Week van de Mediawijsheid
Tijdens de Week van de Mediawijsheid staat heel Stadkamer in het teken van de (nieuwe) media. Voor alle leeftijden worden activiteiten georganiseerd. De volgende Week van de Mediawijsheid vindt plaats in november 2020. Kijk voor meer informatie op www.weekvandemediawijsheid.nl.

Kijk ook eens naar