Exposities

EXPOSITIE KALLIGRAFIE

Van 7 augustus t/m 30 september 2023 in Stadkamer Zwolle Zuid

Greta ten Klooster startte 30 jaar geleden met een beginnerscursus kalligrafie en volgde daarna een cursus beroepskalligraaf bij Jaap Kooiman. Ze ontwikkelde cursuspakkettten voor beginners en gevorderden. In deze cursussen leert men tekenen en schideren van sierletters en -randen.

In deze expositie hangt naast eigen werk van Greta ten Klooster ook werk van enkele cursisten. Er ligt een gastenboek waarin je een reactie kunt achterlaten. 

EXPOSITIE SYLVIA VAN POLEN

Van 4 t/m 30 september 2023 in Stadkamer Centrum

Als kind was Sylvia vaak creatief bezig; onder andere in tekenen ging zij helemaal op. Jaren later (sinds 2015) heeft zij die passie weer opgepakt, maar dan met schilderen op doek. Bijna altijd werkt Sylvia met acryl. Soms experimenteert ze met andere technieken en verf. Sylvia ontwikkelt zichzelf door veel gewoon te doen!
 
Schilderen geeft ontspanning en voldoening; het is erg fijn om iets tastbaars te maken wat je met je eigen handen gemaakt hebt. Sylvia schildert wat ze mooi vindt en waar ze een gevoel bij heeft; blij, verdrietig of een andere emotie. Inmiddels heeft ze al veel werk in opdracht gemaakt: dieren, (stedelijke) straatjes en portretten.

Klik hier voor meer informatie

EXPOSITIE DORIEN KOUWERT

Van 3 t/m 29 oktober 2023 in Stadkamer Centrum

Creatief bezig zijn is waar Dorien van houdt en schilderen is daar een groot onderdeel van. Door zelfstudie en af en toe workshops te volgen werkt ze het liefst op grotere doeken met paletmes en acrylverf.
Haar werk is divers, abstract en figuratief, waarbij werken met structuren bijna in ieder werk terugkomt. De start is vaak een afbeelding, die ze gezien heeft en die in haar hoofd speelt, een gevoel geeft, de fantasie prikkelt en dat wil ze dan vastleggen. Eigenlijk altijd gaat het in het proces een eigen leven lijden, wat ook de uitdaging is omdat je niet altijd weet wat verf op het doek doet.
Dorien Kouwert is nauw betrokken bij Kunstroute Heino waar ze voor het eerst kennismaakt met exposeren. “Het voelt heerlijk als je met verf iets schildert wat jezelf maar ook een ander raakt, daar geniet ik van. Schilderen is voor mij een moment van je afsluiten en ontspannen bezig zijn met kleuren en vormen.

Klik hier voor meer informatie

Kijk ook eens naar