Exposities

HEAR ME NOW ZWOLLE

Van 24 november t/m  7 december 2022

Een expositie als ijsbreker

Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. En dat geweld moet stoppen. HEAR ME NOW Zwolle is een multimediale kunstexpositie over seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag. Deze expositie is een coproductie van het Zwols Vrouwenplatform, de Stadkamer en HEAR ME. Samen willen deze organisaties zich inzetten om ook in Zwolle het taboe op seksueel geweld te doorbreken. Van 24 november tot 8 december staat HEAR ME NOW Zwolle in de Stadkamer en is vrij te bezoeken. Aanvullend zijn er workshops en trainingen, voor het aanbod zie de website. Op donderdagavond 24 november is de opening met poëzie, zang en ruimte voor ontmoeting. Kom je ook?

HEAR ME NOW Zwolle is een expositie waarin 12 krachtige vrouwen centraal staan. Terwijl je oog in oog staat met de levensgrote portretten luister je naar hun verhaal. Ieder vrouw vertelt hoe ze een stem vond om zich uit te spreken en het taboe rondom seksueel geweld te doorbreken. De expositie is te zien in het kader van Orange the World, een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Dit jaar staat de campagne in het teken van preventie. Deze expositie kun je vinden op de begane grond in de leeshoek (rechts van de hoofdingang) bij Stadkamer Centrum.

Over de opening
De opening is op 24 november van 19:00-21:30 uur inclusief een hapje en een drankje. Meld je gratis aan door hier te klikken!

EN DE KLEUR IS GROEN!

Van 1 t/m 31 december 2022

Expositie van de cursisten Beeldend Vaardig exposeren botanische studies bij Stadkamer.

Tijdens de atelierlessen zijn de deelnemers (docenten primair onderwijs) samen met kunstdocent Monica Sierat van kunstcollectief ZoGemaakt aan de slag gegaan met het thema Gi-ga-groen. Ze hebben geëxperimenteerd met uiteenlopende technieken en materialen, met als inspiratiebron het werk van kunstenaars en hun creatieve oplossingen.
In deze expositie zijn reeksen botanische tekeningen te zien met nauwkeurige observaties van planten en bloemen, maar ook experimentele studies van tuinen en fantasierijke, ruimtelijke ‘ groene’ vormen. Deze expositie is de feestelijke afsluiting van de tiende editie van de cursus Beeldend Vaardig.

 

De cursus Beeldend Vaardig wordt gegeven door kunstdocent Monica Sierat. Monica heeft ruim 25 jaar praktijkervaring als docent en educator. Ze ontwerpt kunstlessen en cultuurprojecten, adviseert en begeleidt schoolteams en geeft les in het basisonderwijs.

 

Kijk ook eens naar