Exposities

EXPOSITIE SHOW YOUR FACE

Aly Braaksma

Van 15 april tot 31 mei | Stadkamer Zuid

Aly Braaksma (Leeuwarden,1967) heeft haar hele leven een brede belangstelling gehad en de drive om dingen te willen leren en kunnen. Omdat ze als jong volwassene geen keuze kon maken uit de vele studies die haar aanspraken, besloot ze beroepskeuze-adviseur te worden, in de hoop anderen bij hun keuze te kunnen helpen. Als veertiger zette zij het leren letterlijk centraal door de deeltijd PABO te gaan volgen en voor de klas te gaan staan.

Vanuit haar fascinatie voor mensen, gezichten en kleur, schetste zij in 2019 een simpel portretje. Het was de start van een prachtige ontdekkingstocht. In ‘Show your face’ laat Aly voor het eerst haar gezicht zien. En dat van anderen.

De expositie toont een reeks portretten, die een beeld geven van haar leerproces, van de zoektocht naar haar eigen mogelijkheden en naar die van tekenmaterialen. Hoe zou je realistisch rood haar kunnen tekenen? Of de zon op een gezicht. Iemand die gekweld kijkt. Hoe teken je rimpels. Kroeshaar. Tanden. Ieder portret een nieuwe uitdaging of ontdekking.

Het werk van Aly Braaksma bestaat uit realistische portrettekeningen van meer of minder bekende mensen in kleurpotlood of pastel, met oog voor detail en meestal op A4-formaat. Ze is autodidact en laat zich inspireren door dagelijkse onderwerpen en gebeurtenissen zoals een ontmoeting, een nieuwsbericht, een film of een liedje op de radio.

Ze woont sinds dertig jaar in Zwolle-Zuid en werkt vanuit huis. Laat je ook je gezicht zien?

Meer weten?
Aly maakt ook portretten van mensen en dieren in opdracht. Voor een indruk kunt u kijken op haar instagramaccount alybraaksma. Verdere informatie is geheel vrijblijvend op te vragen via bufftitanium@outlook.com

EXPOSITIE MARIANNEKE BOUMAN-JANSEN   

Van 4 t/m 24 juni | Stadkamer Centrum

Ik kijk
Ik zoek
Ik voel
Ik val
ontdek
sta op en zoek verder

Marianneke Bouman-Jansen, geboren 1972 te Raalte, vestigde zich op haar 17de in Zwolle en heeft de laatste 29 jaar doorgebracht in het prachtige Schelle.
Haar creatieve expressie begon op jonge leeftijd waarbij tekenen, vormgeving, kleur, beweging een natuurlijk onderdeel van haar leven werden. Wat aanvankelijk onbewust was, bleek noodzaak te zijn. 

Als autodidact kunstenaar is Marianneke voortdurend bezig met ontdekken en experimenteren, waarbij ze haar nieuwsgierigheid naar verschillende technieken voedt. Haar werk omvat een scala aan creaties, variërend van schilderijen, tekeningen en linosneden. Haar stijl evolueert van een focus op precisie naar een levendiger en spontaner benadering. In haar werk streeft ze ernaar om beweging, gevoel, emotie, tot uitdrukking te brengen.

Ze nodigt kijkers uit om de tijd te nemen haar werk te observeren, waarbij ze hoopt dat haar kunst een moment van ontdekking biedt.

Meer informatie en werk van Marianneke Bouman is te vinden op Instagram

 

Kijk ook eens naar