Meedoen met een leeskring

Lezen doe je alleen, maar het is vaak erg boeiend en leuk om met anderen over boeken te praten. Dat kan in een leeskring. Speciaal voor leeskringen hebben we een aantal praktische zaken op een rijtje gezet.

Meer titels van één boek
Je kan de boeken natuurlijk in Stadkamer lenen, maar als je veel exemplaren van één titel tegelijkertijd nodig hebt, kan je gebruikmaken van de leeskringcollectie. De boeken worden in een tas compleet met achtergrondinformatie bij een bibliotheek, bijvoorbeeld Stadkamer, naar keuze afgeleverd. 

Op de website van Rijnbrink voor leeskringen vind je meer informatie over verschillende leeskringen. Ook legt Rijnbrink uit wat zij kunnen betekenen voor de leeskring. Alle informatie vind je op deze website Welkom bij MijnLeesclub!

Wil je zelf een leesclub starten? Lees dan deze handige informatie 

Achtergrondinformatie
In alle openbare bibliotheken zijn gratis databanken over literatuur te raadplegen zoals Literom; Literom wereldliteratuur (recensies) en de uittrekselbank (uittreksels en auteursportretten). Bibliotheekleden kunnen deze databanken ook thuis gebruiken. Natuurlijk heeft Stadkamer ook informatie in boekvorm over schrijvers en hun werk. Vraag ernaar bij bij een van onze medewerkers. Ook kun je veel informatie vinden op internet. Bijvoorbeeld bij Boekentaal

Doe mee met Nederland leest
Als extraatje krijgt elke leeskring jaarlijks van Stadkamer een pakket met 10 exemplaren van het actieboek van “Nederland leest”. Hiervoor zijn geen kosten verschuldigd en de boeken hoeven niet weer ingeleverd te worden.

Heb je vragen over leeskringen? Neem dan contact op met Ineke Groters: 038-4257242

Kijk ook eens naar