Tuinkamer

Genieten van de zon boven de Zwolse binnenstad? Dat kan vanaf een heel unieke plek! Want wist jij dat Stadkamer Centrum een eigen dakterras heeft? Op de eerste verdieping vind je onze Tuinkamer: een groene oase middenin de stad.

De Tuinkamer is een plek om lekker te lezen of leren. Waar je even kunt bijkomen in het prachtige groen. Kom zitten en geniet van de rust met een lekkere kop Tuinkamerthee van onze zelfgekweekte kruiden.

Leren over de natuur

In en rondom Tuinkamer organiseren we groene activiteiten, lezingen en workshops. We betrekken kinderen bij het creëren van een groen dakterras en leren hen op een speelse manier hoe de natuur werkt. Van zaadje tot vrucht of bloem. Ook duurzaamheid is een belangrijk thema. Zo maken kinderen tijdens workshops als ‘Upcycle now’ iets moois van afval.

Schildering voor schone lucht

Vanaf Tuinkamer heb je uitzicht op een muurschildering van kunstenares Lonneke van Zutphen. Een heel bijzondere afbeelding, want deze is geschilderd met luchtzuiverende verf. Daardoor zuivert de muurschildering de lucht net zoveel als 48 volwassen bomen. Zo zijn de bloemen en vogels prachtig om naar te kijken én ook nog eens goed voor schone lucht!

Meer over de muurschildering

Stekjesbibliotheek

Ook binnen op de eerste verdieping van Stadkamer Centrum is het groen: kom ruilen én delen in onze stekjesbieb! Neem een stekje van je eigen plant mee voor iemand anders, of ruil ‘m met een van onze stekjes.

Zelf ook plantjes stekken?

Check hier de tips! 

Kom ruilen en delen met elkaar!

Zadenbibliotheek

Heb je thuis zaden van een plant, kruid, groente of een mooie bloem liggen? Breng ze dan naar onze zadenbibliotheek en ruil ze voor iets nieuws! Je kunt elk seizoen bij ons terecht om zaden te brengen en te ruilen. Zo zorgen we samen voor een kast vol met zaden in alle soorten en maten, het hele jaar door.

Het werkt heel simpel: neem zelf een zakje met zaden mee naar de zadenbieb. Snuffel een beetje rond in de kast en zoek zaden uit die jij graag toe wil voegen aan je tuin. Wissel je eigen zakje voor het zakje in de kast en voìla je hebt een nieuw soort plant, kruid, groente of bloem in je tuin! Dus waarom wachten? Spring binnen, ontdek nieuwe planten en deel jouw favorieten met anderen. 

Groen Doen agenda

Kiekjes in de tuin - 11 september

Wil je jouw tuinmomenten vastleggen als een pro? Dan is deze workshop echt iets voor jou! 

Meld je nu aan!

Inmaken en bewaren - 9 oktober

Je kunt je binnenkort aanmelden voor de workshop!

Botanisch tekenen - 13 november

Je kunt je binnenkort aanmelden voor de workshop!

Kijk ook eens naar