VoorleesExpress

Plezier in lezen, doet lezen! Niet in alle gezinnen is (voor)lezen een vanzelfsprekendheid. De vrijwilligers van de Voor- en DoorleesExpress stimuleren ouders om een taalrijkere thuisomgeving te creëren.

Samenwerken
We kunnen veel voor elkaar betekenen! Als professional rondom het gezin heb jij een belangrijke rol. Jij kent de kinderen en het gezin vaak al langer en kan een goede inschatting maken van wat het kind extra nodig heeft. Om een gezin aan te melden ga je in gesprek met de ouders en vult samen het aanmeldformulier in. Je informeert ouders dat het programma voor ouder en kind samen is. Daarnaast bespreek je met ouders wat zij willen leren. Gedurende het traject krijg je een paar keer een update over het traject via automatische mailtjes. Het kan ook zijn dat de vrijwilliger contact zoekt om wat af te stemmen over de voortgang van het traject. Samen zorgen we dat het kind thuis meer gestimuleerd wordt in de taalontwikkeling en plezier krijgt in taal.

Criteria
Het is belangrijk te onderzoeken of het gezin dat jij aan wilt melden geschikt is voor deelname aan het project. Als je twijfelt of je wilt overleggen, schroom dan vooral niet op contact op te nemen. In het rode kader hieronder staan contactgegevens. Daarnaast vind je daar aanvullende informatie over beide projecten. In dit filmpje zie je voor welke gezinnen de VoorleesExpress en de DoorleesExpress bedoeld is. Je kunt jezelf daarnaast de volgende vragen stellen: 

Meer informatie

Hier vind je aanvullende informatie over het traject van VoorleesExpress en de DoorleesExpress. Meer algemene informatie over de Voor- en DoorleesExpress is te vinden op deze website. Voor ouders zijn er uitlegfilmpjes in verschillende talen beschikbaar. Klik hier om deze filmpjes te zien. Heb je al eens een gezin aangemeld en sta je bij ons in het systeem, dan kun je het gezin hier aanmelden. Wil je een gezin aanmelden, maar sta je nog niet in ons bestand, neem dan contact met me op! 

Annemieke Swinkels 
06-38 59 38 00 
voorleesexpress@stadkamer.nl 

Wil je zelf informatie over de Voor- en/of DoorleesExpress en de rol van vrijwillige voorlezer of coördinator? Sluit dan aan bij één van onze vrijwilligersinformatiebijeenkomsten. Je kunt je hier aanmelden.

 

Kijk ook eens naar