Educatie en inspiratie

Nascholing 

Wil je inspiratie of bijscholing op het gebied van Kunst & Cultuur of Taal & Lezen? Stadkamer biedt diverse activiteiten om jou en het team van kinderopvang en onderwijs verder te ontwikkelen, zoals: 

In september vind je het complete scholingsaanbod van het nieuwe schooljaar in de agenda van deze website.

Inspiratie: Onderwijs aan het woord

Stadkamer publiceert een serie interviews met mensen werkzaam in het basisonderwijs. In de interviews komen diverse onderwerpen aan de orde zoals:

  • de kracht van cultuuronderwijs
  • het geven van betekenisvolle en creatieve lessen
  • onderzoekend en ontwerpend leren
  • wetenschap & technologie in de klas

Klik hier voor alle interviews

Buutvrij! hét schoolplein voor professionals

Ieder jaar in april kun je meedoen met Buutvrij!: het hokjesslopende evenement van Stadkamer Onderwijs rondom cultuureducatie, media- & taaleducatie en techniekonderwijs. Voor iedereen die werkt in en rond het Zwolse basisonderwijs: leerkrachten, ICC- en leescoördinatoren, kunstvakdocenten, cultuureducatie-professionals en andere nieuwsgierigen. Leren vanuit verwondering, van en met elkaar en ook gewoon nog old-school met een portie lezingen en workshops in het programma. 

Meer informatie over Buutvrij! vind je hier vanaf het najaar

Ik wil meer weten!

Cult. magazines 

In de Cult. magazines van Stadkamer Onderwijs vind je inspirerende artikelen en informatie over cultuur-en leesonderwijs.

In de laatste editie van Cult. magazine nemen we je mee in de kracht van cultuur. Zo ontdek je waarom de creatiefste ideeën onder de douche ontstaan, wat maakt dat Ronald Kox pleit voor een verplichte kunstvakdocent op iedere school en welke aanpak de Werkschuit inzet om van leerlingen sterke lezers te maken. Krijg je al zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Doe mee met een DIY. 

Bekijk alle Cult. magazines

Kijk ook eens naar