Kunstkracht

Het project Kunstkracht is een samenwerking tussen vier Zwolse vmbo- en praktijkonderwijsscholen (Zone.college, Landstede Talentstad vmbo en pro, DOC 93 en Thorbecke Scholengemeenschap vmbo en pro) en Hedon, Zwolse theaters en Museum de Fundatie. Met als doel voor de eerste en tweedejaars leerlingen een doorlopende leerlijn te creëren.

‘Wie ben ik?’, ‘Hoe zie ik de wereld?’ en ‘Ik durf te doen’ zijn essentiële thema’s in de identiteitsontwikkeling van jongeren. Met Kunstkracht dagen we jongeren uit om vanuit de kunsten op onderzoek uit te gaan, hun blikveld te verruimen, keuzes te maken en lef te tonen.

Dit doen we door kunstenaars in de klas uit te nodigen, ze welkom te heten in de culturele instellingen die Zwolle rijk is, hun creativiteit en verbeeldingskracht te prikkelen en verantwoordelijkheid te geven. Zodat de leerlingen aan het einde van leerjaar twee durven op te staan en vol zelfvertrouwen het stokje van ons overnemen.

Kunstkracht wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds, Gemeente Zwolle en het Fonds Cultuurparticipatie Stadkamer.

Copyright © 2021 Kunstkracht

Kijk ook eens naar