Cultuuravontuur
Zet je scherm opzij, kom uit je klaslokaal en ga mee op Cultuuravontuur! Samen ontdekken we kleurrijke kunstwerken, verrassende voorstellingen en bijzondere bouwwerken op de spannendste plekken in Zwolle. Durf jij het aan?

Als een echte avonturier ga je goed voorbereid op reis. Je stippelt de route uit en pakt je tas. Want wie weet waar je belandt?! Met de juiste uitrusting én een flinke dosis nieuwsgierigheid ga je op pad. We dagen je uit: verken de wereld van schilderijen, dans, theater, poëzie, beelden en gebouwen. Reis mee door de geschiedenis of moderne kunst en laat je betoveren. Welke verborgen schatten ontdek jij?

'Leren over kunst en cultuur is één groot avontuur!'

Kom kijken, luisteren en ervaar het zelf. Maak het mee in geuren en kleuren. Verwonder je over alles en heb vooral plezier. Zo wordt kunst beleven een onvergetelijke ervaring! Terug in de klas is de ontdekkingstocht nog niet voorbij. Want nu is het aan jou: open de Cultuuravontuur-koffer en laat je fantasie de vrije loop! Wat heb jij gezien, beleefd en verzameld? Ga creatief aan de slag met jouw reisverslag. Alleen jij weet wat kunst écht met je deed…

Als je straks thuiskomt, zit je vol verhalen. Beloofd! Wedden dat jij al uitkijkt naar je volgende Cultuuravontuur?!

Wat is Cultuuravontuur?

Met Cultuuravontuur (voorheen: Meemaken op Locatie) geef je op een creatieve manier invulling aan kunstbeschouwing op de basisschool. Met een kant en klaar lespakket ga je met jouw klas aan de slag om kunst te beschouwen én beleven op een culturele plek in Zwolle.

Stap 1: voorbereidende les
Een goede voorbereiding is het halve werk: voordat je op Cultuuravontuur gaat, geef je in de klas een voorbereidende les – die al helemaal voor je klaarstaat.

Stap 2: kunstbezoek
Tijd om op avontuur te gaan! Met de klas ga je op bezoek bij een van de deelnemende culturele instellingen in Zwolle om zelf kunst te beleven. Van Zwolse Theaters tot de Sassenpoort of een poëziewandeling. Na afloop neem je de Cultuuravontuur-koffer mee.

Stap 3: verwerking
Terug in de klas mag de koffer eindelijk open… Wat zit erin? Dat verschilt per locatie die je bezoekt. In ieder geval vind je hierin altijd materiaal om met de kinderen op een creatieve manier te verwerken wat ze tijdens het kunstbezoek hebben gezien, gehoord en beleefd.

Op pad...

Wil jij met jouw klas op Cultuuravontuur? Kies dan een locatie uit het aanbod Cultuuravontuur.

Heb je vragen over Cultuuravontuur? Neem dan contact op met Karin Visscher, adviseur cultuureducatie.

Mail met Karin