Wat jij doet

Vrijwilligerscampagne #WATJIJDOET
In Zwolle zijn héél veel vrijwilligers actief. Enthousiaste, creatieve, sportieve, zorgzame, sociale mensen die zich inzetten voor een ander. Juist in deze tijd beseffen we hoe onbetaalbaar het werk van vrijwilligers is. Hoogste tijd om hen dus eens in het zonnetje te zetten! Wil jij meedoen met de campagne #WATJIJDOET en laten zien wat jij doet? Of ben je juist zelf op zoek naar vrijwilligerswerk? Lees dan snel verder! De tekst gaat verder onder de foto.

Laat Zwolle zien #WATJIJDOET
Zijn bij jouw organisatie fantastische Zwollenaren actief als vrijwilliger? Breng het in beeld met de vrijwilligerscampagne #WATJIJDOET! Zo laten we samen zien wat voor mooie dingen er in Zwolle allemaal gebeuren én worden er nog meer mensen enthousiast om vrijwilligerswerk te doen. 

Hoe werkt het?
Met deze campagne brengen we vrijwilligers in beeld en laten we zien wat zij doen én hoe goed ze dat doen. Het is een mooi moment om als organisatie je vrijwilligers te waarderen en hen écht even in het zonnetje te zetten. Bovendien wordt het werven van nieuwe vrijwilligers eenvoudiger wanneer je laat zien wat voor bijzondere dingen jouw huidige vrijwilligers realiseren. Wij willen het je zo eenvoudig mogelijk maken. Daarom hebben we een gratis toolkit ontwikkeld die je kunt gebruiken!

De vrijwilligerscampagne #WATJIJDOET is een initiatief van ZwolleDoet, Stadkamer en SamenZwolle.

Ga aan de slag!
Maak een portretfoto van jouw vrijwilliger met de felgekleurde pijlen en teksten die passen bij deze persoon. Deze pijlen kun je op afspraak bij ZwolleDoet! afhalen, maar ook digitaal toevoegen via de toolkit. Nieuw - en helemaal coronaproof - zijn de raamstickers. Plak de stickers op een raam of grote glazen wand rondom de vrijwilliger en maak een leuke foto. Ook deze zijn af te halen bij ZwolleDoet! Daarnaast vind je in onze toolkit kant-en-klare posters, social media gifjes én een ansichtkaartenset. Alles wat je nodig hebt om jouw vrijwilligers te waarderen, op een vrolijke en eenvoudige manier.

Grote en kleine organisaties, iedereen kan mee doen - ook als er maar één vrijwilliger actief is. De toolkit is gratis beschikbaar. Deel de foto's op social media met de #WATJIJDOET, zodat wij ze ook kunnen delen!

Liever digitaal? 
Handig met een computer? Dan kun je ook digitaal aan de slag! De pijlen zijn namelijk ook digitaal te downloaden. Zo kun je een goede foto maken van jouw vrijwilligers en de pijlen later digitaal toevoegen. In de toolkit vind je alles wat je nodig hebt om zelf creatief aan de slag te gaan.

Zwolle: dé stad van vrijwilligers
Mitchell schrijft graag voor het COC. Mascha is vrijwilliger bij poppodium Hedon. Kibret serveert de heerlijkste koffie en thee bij Arabisch lunchcafé Saeed, een plek waar statushouders mee kunnen draaien. Vrijwilligers houden Zwolle draaiend en maken onze stad nog mooier. Meer dan 60% van de inwoners doet vrijwilligerswerk! Wil jij je ook inzetten voor een ander en aan de slag als vrijwilliger? Neem een kijkje in de vacaturebank.

Meer info & de Toolkit bekijken? Kijk op de website van Samen Zwolle

 

Vrijwilligers staan dinsdag 7 december in de schijnwerpers tijdens de Nationale Vrijwilligersdag. ZwolleDoet! roept organisaties die werken met vrijwilligers op om hun waardering te uiten. ‘Vrijwilligers zijn altijd goud waard, maar juist in tijden van corona, is voelbaar hoe onmisbaar ze zijn’, zegt Sarah van Dijk van ZwolleDoet! ‘De hele maand december kun je bij ons een afspraak boeken met een fotograaf. Die portretteert dan gratis vrijwilligers, in de kleurrijke stijl van de vrijwilligerscampagne #WATJIJDOET.’  Bekijk het filmpje hieronder en lees hier hoe jij mee kan doen. 

Kijk ook eens naar