Stadkamer Zuid vind je in het winkelcentrum van Zwolle Zuid. Onze bibliotheek is een stuk kleiner dan die in het centrum, maar wel heel fijn. Je vindt er alle jeugdboeken bij elkaar in de buurt, voor baby’s tot 18-jarigen.

Scholen kunnen ook met hun klassen bij ons komen lenen. Ze maken hiervoor een afspraak via onze website. Het mooie hiervan is dat kinderen die niet met hun ouders in de bibliotheek komen, toch kennismaken met ons. Hopelijk stimuleert dit om lekker te gaan lezen en vaker boeken te komen lenen.

Daarnaast organiseren we op bepaalde momenten in het jaar activiteiten. Dit bijvoorbeeld rondom de Kinderboekenweek en de Nationale Voorleesdagen. De ene keer is de activiteit bedoeld voor schoolklassen, de andere keer voor ‘gewone’ leners.

Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar hebben we op de eerste en tweede vrijdag van de maand iets speciaals: ze kunnen kennismaken met programmeren! De activiteit heet ‘Spelen met robots’ en is gratis te bezoeken, tussen 15:00 en 17:00 uur. Zoals de naam al zegt, zijn er allerlei robotjes aanwezig waarmee kinderen aan de slag kunnen. Sommige kinderen komen al heel lang en ontwikkelen zich zo steeds verder. Hartstikke leuk voor kleine techneutjes.

Wees welkom in Zuid!