Op 12 januari 2023 hebben we een waardevolle inspiratieavond gehad met pedagogisch medewerkers en leerkrachten van Zwolse basisscholen. Ook was er een aantal Zwolse cultuuraanbieders aanwezig: Floris Meerveld van Soesjes met Slagroom, Monique Huisman van Kamerspel en Clara Arendonk van ToTaal Creatief.

De avond stond in het teken van De Nationale Voorleesdagen, die als doel hebben om voorlezen bij jonge kinderen te stimuleren. Wat kun je doen om het voorlezen extra onder de aandacht te brengen? Hoe kun je voorlezen betekenisvoller maken voor de kinderen en hun ouders?

Tijdens de bijeenkomst zijn we in gesprek gegaan en hebben we gebrainstormd over manieren om aandacht aan voorlezen te besteden en taal te combineren met cultuur. Hierbij zijn er mooie ideeën ontstaan. Meer weten? Mail naar educatie@stadkamer.nl.

Onze volgende inspiaratiebijeenkomst is op 14 juni. Deze bijeenkomst heeft als thema cultuur en taal. Meer informatie volgt. Belangstelling? Stuur dan vast een mailtje naar educatie@stadkamer.nl. 

 

 

Kijk ook eens naar