Vrijwilliger Lezen en Lenen

Wil jij het gezicht van Stadkamer zijn en de bezoekers van Stadkamer een warm welkom geven? Ben je klantvriendelijk en behulpzaam? En vind je het leuk om allerlei ondersteunende taken te doen? Dan willen we graag met jou in gesprek! 

Wat doe je als vrijwilliger Lezen en Lenen?
Als vrijwilliger help je met verschillende ondersteunende taken en zorg je voor een nette en opgeruimde ‘huiskamer van Zwolle’. Je bent het eerste aanspreekpunt bij Stadkamer en verwelkomt bezoekers bij binnenkomst. Je beantwoordt huishoudelijke vragen en wijst bezoekers de weg door de verschillende afdelingen. Teruggebrachte boeken, cd’s en dvd’s leg je terug in de kasten. Je let er op dat de leestafel met tijdschriften en kranten netjes en opgeruimd blijft.

Je zorgt ervoor dat gereserveerde boeken klaar staan om afgehaald te worden. Je helpt klanten met de zelfservice systemen, bijvoorbeeld als het gaat om kopiëren, downloaden van documenten en uitlening. Bij grotere activiteiten zet je koffie en thee klaar en zorg je ervoor dat de betreffende ruimte in orde is (dit is met name op de centrumlocatie aan de orde). Soms assisteer je bij boekreparaties.

Wat breng jij mee?
Je bent graag onder de mensen en bent klantvriendelijk. Je spreekt de Nederlandse taal en je  hebt geen moeite met fysiek werk. Je staat open voor ontwikkeling en begeleiding en je werkt graag samen met anderen. Je bent een paar uur per week beschikbaar.

Info en aanmelden
Heb je interesse in deze vacature? We gaan graag met jou in gesprek tijdens de maandelijkse informatiebijeenkomst in Stadkamer centrum. Meld je aan via onderstaand aanmeldformulier. Wil je eerst meer informatie? Stuur dan een e-mail naar Marijne Bos.

Ga je bij Stadkamer aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Ben je benieuwd wat onze vrijwilligers vinden van het werken voor Stadkamer? Lees hier de interviews met onze vrijwilligers.

Aanmelden informatiebijeenkomst vrijwilligerswerk Stadkamer

Wil je algemene informatie over vrijwilligerswerk bij Stadkamer en over de diverse vrijwilligersrollen dan kun je aansluiten bij één van de informatiebijeenkomsten. De data van de informatiebijeenkomsten voor 2023 zijn:

  • dinsdag 9 april 2024, 19:00 - 20:30 uur
  • dinsdag 11 juni 2024, 10:00 - 11:30 uur
  • dinsdag 10 september 2024, 19:00 - 20:30 uur
  • dinsdag 19 november 2024, 10:00 - 11:30 uur

Kijk ook eens naar