Taalvrijwilliger individueel

Taalvrijwilliger Taalpunt@Stadkamer
Lijkt je het leuk om mensen te helpen bij het verhogen van hun taalvaardigheid? Heb je iets met taal en vind je het fijn om dat aan een ander uit te leggen en samen te oefenen? Of zou je het leuk vinden om anderen te helpen met rekenen of digitale vaardigheden? Bij Taalpunt brengen we vraag en aanbod bij elkaar!

Wat is Taalpunt @Stadkamer?
Taalpunt vind je in Stadkamer Centrum op de 1e verdieping. Bij Taalpunt melden zich (nieuwe) Zwollenaren die hulp vragen bij het Nederlands, bij rekenen en/of digitale vaardigheden. Na een uitgebreide intake zoeken wij naar een goede manier om die hulp te bieden.

Wat ga je doen als taalvrijwilliger individueel bij Taalpunt?
Je voorkeur en je mogelijkheden worden tijdens een intake geïnventariseerd. Na intake en training koppelen de coördinatoren van Taalpunt jou aan een deelnemer. Voorafgaand aan de koppeling stemmen we de casus met je af. Mocht het tot een match komen, dan bespreken we samen hoe je inzet als taalvrijwilliger eruit gaat zien. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij tot je recht komt in dat wat je doet! Je spreekt een keer per week af met je taalmaatje. Dit kan in Stadkamer of op een andere plek waar jullie je prettig voelen. De dag en tijd bepalen jullie in onderling overleg. Jullie gaan dan samen oefenen met bijvoorbeeld spreken of lezen. Je kunt gebruikmaken van boekjes als Succes! of Spreektaal die Taalpunt kosteloos aan jou en de deelnemers verstrekt.

Wat breng jij mee?
> Je bent bereid om de basistraining voor taalvrijwilligers te volgen;
> Je hebt affiniteit met de doelgroep;
> Je sluit aan bij de leerwens van de deelnemers;
> Je schept een informeel en veilig klimaat;
> Je hebt een coachende en empathische houding;
> Je vindt het leuk om uit te leggen en je hebt geduld.

Wat biedt Taalpunt jou?
Taalpunt begeleidt jou als vrijwilliger. We bieden je het volgende:  

Info en aanmelden
Wil je eerst meer informatie? Stuur dan een e-mail naar Marije Bervoets of Marjan Strijker: taalpuntzwolle@stadkamer.nl. 
Of bel of WhatsApp naar Marjan Strijker: 06 24 90 77 23 of Marije Bervoets 06 579 65 468

Ga je bij Stadkamer aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Ben je benieuwd wat onze vrijwilligers vinden van het werken voor Stadkamer? Lees hier de interviews met onze vrijwilligers.

Aanmelden informatiebijeenkomst vrijwilligerswerk Stadkamer

Wil je algemene informatie over vrijwilligerswerk bij Stadkamer en over de diverse vrijwilligersrollen dan kun je aansluiten bij één van de informatiebijeenkomsten. De data van de informatiebijeenkomsten voor 2023 zijn:

  • dinsdag 11 juni 2024, 10:00 - 11:30 uur
  • dinsdag 10 september 2024, 19:00 - 20:30 uur
  • dinsdag 19 november 2024, 10:00 - 11:30 uur