×

Vrijwilliger voorlezen aan ouderen

Kun jij goed met ouderen omgaan? Wil jij ervoor zorgen dat ouderen die niet meer zelf kunnen lezen toch boeken, gedichten of verhalen kunnen ‘lezen’? Kom voorlezen aan ouderen!

Wat doe jij als voorlezer aan ouderen?
Je gaat per duo voorlezen in een buurtkamer of zorginstelling op het dagdeel wanneer jij beschikbaar bent. Elke maand is er een nieuw thema. Je komt binnen en maakt even een praatje, drinkt een kopje koffie. Je komt bij mensen die niet zoveel contacten hebben en soms niet mobiel zijn. Mensen in een zorginstellingen hebben vaak (beginnende) dementie. In een buurtkamer komen mensen die zelfstandig wonen.

Je bespreekt samen wat je gaat voorlezen. Soms ben je in een boek bezig en ga je verder waar je gebleven bent of je kiest een gedicht of verhaal uit. Na het voorlezen praat je samen na. Was het mooi, ontroerend of herkenbaar? Het voorlezen duurt ongeveer een uur. Je krijgt een scholing en je wordt van voorleesverhalen voorzien.

Wat breng jij mee?
Je kunt goed met ouderen omgaan, je bent geduldig en hebt inlevingsvermogen. Je bent sociaal en kunt zelf gesprekken op gang brengen. Je vindt voorlezen leuk en je doet dat op een interactieve manier met een duidelijke en heldere stem.

Info
Nadat je het inschrijfformulier hebt ingevuld word je uitgenodigd voor een intakegesprek. In dit gesprek maken we nader kennis met elkaar en verkennen we een eventuele samenwerking. Ga je bij Stadkamer aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen we je om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Aanmelden
Wil jij je vrije tijd nuttig én zinvol besteden? Ben je op zoek naar een inspirerende omgeving waarin je werkervaring kunt opdoen? Ben je flexibel inzetbaar? Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je meer weten over het voorlezen aan ouderen, neem dan contact op met Martha van Esch.

Ja, ik word vrijwilliger en meld me aan.

(* verplicht veld)
Contactgegevens
(* verplicht veld)
Motivatie
(* verplicht veld)
Overige informatie
Op dit moment hebben we voldoende belangstelling voor vrijwilligers op de vestiging Centrum. We zijn nog wel op zoek naar vrijwilligers voor onze vestigingen: Aa-landen, Stadshagen en Zuid.
(* verplicht veld)
Geef aan welke dagen je beschikbaar bent
(* verplicht veld)

Ja, door het verzenden van dit formulier ga ik akkoord met de privacyverklaring.