×

Vrijwilliger Bibliotheek aan Huis

Kom jij graag bij mensen thuis? En wil jij ervoor zorgen dat ook mensen die zelf niet naar de bibliotheek kunnen boeken of andere materialen kunnen lenen? Voor iedereen die van lezen en luisteren houdt, die zich wil laten inspireren, maar er niet zelf op uit kan gaan, is er de Bibliotheek aan Huisdienst.

Iedereen van 18 jaar en ouder die een geldige lenerspas heeft, kan gratis gebruik maken van deze service. De lener wordt gekoppeld aan een vrijwilliger die de gevraagde materialen van Stadkamer thuisbrengt bij de lener en de boeken ook weer ophaalt.

Wat doe jij als vrijwilliger Bibliotheek aan Huis?
Je inventariseert bij de lener waar zijn/haar interesse ligt op het gebied van lezen en muziek. Je selecteert in een van de vestigingen van Stadkamer boeken en andere materialen voor de lener en beheert de lenerspas. Je bezoekt de lener thuis, ongeveer eens per drie weken en brengt dan nieuwe materialen mee en neemt uitgelezen boeken weer mee en die lever je in. Je bezoekt het jaarlijkse overleg voor de vrijwilligers Bibliotheek aan Huis van Stadkamer.

Wat breng jij mee?
Je spreekt de Nederlandse taal en staat open voor ontwikkeling en begeleiding binnen Stadkamer. Je bent minimaal 2 uur per week beschikbaar en je kunt goed omgaan met ouderen, mensen met een beperking of langdurig zieken. Je kunt je goed inleven in je medemens. Je bent klantvriendelijk en behulpzaam. Je bent op de hoogte van de mogelijkheden voor mensen met een visuele of andere handicap.

En niet te vergeten… je houdt van lezen!

Info
Nadat je het inschrijfformulier hebt ingevuld word je uitgenodigd voor een intakegesprek. In dit gesprek maken we nader kennis met elkaar en verkennen we een eventuele samenwerking. Ga je bij Stadkamer aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen we of om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Aanmelden
Wil jij je vrije tijd nuttig én zinvol besteden? Of ben je op zoek naar een inspirerende omgeving waarin je werkervaring kunt opdoen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Wil je eerst meer weten over de vrijwilliger gastvrouw/gastheer, neem dan contact op met Martha van Esch.

Ja, ik word vrijwilliger en meld me aan.

(* verplicht veld)
Contactgegevens
(* verplicht veld)
Motivatie
(* verplicht veld)
Overige informatie
Op dit moment hebben we voldoende belangstelling voor vrijwilligers op de vestiging Centrum. We zijn nog wel op zoek naar vrijwilligers voor onze vestigingen: Aa-landen, Stadshagen en Zuid.
(* verplicht veld)
Geef aan welke dagen je beschikbaar bent
(* verplicht veld)

Ja, door het verzenden van dit formulier ga ik akkoord met de privacyverklaring.