×

Voorlezer VoorleesExpress

Kun jij op interactieve manier kinderen voorlezen? Wil je ouders het belang van voorlezen bijbrengen? Wil je een bijdrage leveren aan het stimuleren van de taalontwikkeling van kinderen? Dan is de VoorleesExpress op zoek naar jou.

De VoorleesExpress is een project waarbij kinderen 20 weken lang thuis voorgelezen worden door enthousiaste vrijwilligers. Dit stimuleert de taalontwikkeling van kinderen, verrijkt de taalomgeving in huis en brengt mensen met elkaar in contact.

De vrijwilliger introduceert het voorleesritueel en geeft de ouders handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en op andere manieren de taalontwikkeling van de kinderen te stimuleren. Voorlezen stimuleert de leesvaardigheid van kinderen. Dat is nodig voor de persoonlijke groei en ontwikkeling van kinderen in de maatschappij.

Wat doe je als voorlezer VoorleesExpress?
Je komt een half jaar lang op een vast moment in de week bij een gezin thuis om het kind of de kinderen tussen de 2 en 8 jaar voor te lezen. Je brengt met het gezin een bezoek aan de bibliotheek voor een rondleiding.

Door voor te lezen breng je leesplezier in het gezin, maak je ouders en kinderen bekend met het voorleesritueel en stimuleer je de kinderen in de taalontwikkeling. Je geeft de ouders handvatten om het voorlezen een vaste plek te geven in het gezin. Daarin word je begeleid door de coördinator. Je wordt getraind in interactief voorlezen en boekkeuze.

Wat breng jij mee?
Je bent flexibel, hebt veel geduld en bent hulpvaardig. Problemen los je gemakkelijk op. Je komt graag bij gezinnen uit diverse lagen en culturen van de Zwolse bevolking thuis. Afspraken kom je vanzelfsprekend na. Je bent minimaal 18 jaar en je woont in de gemeente Zwolle. Je bent gemiddeld 60 uur per jaar inzetbaar.

Wat heeft Stadkamer jou te bieden?

  • Je krijgt een vast aanspreekpunt die je de begeleiding geeft die je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen.
  • Je werkt in een omgeving waar ‘altijd wat te doen of te beleven' is.
  • Je doet werkervaring op die je weer kan inzetten in je zoektocht naar een baan.
  • Je kan je netwerk vergroten, door de contacten die je opdoet.
  • Een jaar lang gratis lezen en lenen.
  • Korting op onze heerlijke cappuccino’s in het biebcafé 'de huiskamer'.
  • Informele gezelligheid. Van de dagelijkse koffiemomenten tot een jaarlijks feest, waar we je lekker in de watten leggen.

Info
Nadat je het inschrijfformulier hebt ingevuld word je uitgenodigd voor een intakegesprek. In dit gesprek maken we nader kennis met elkaar en verkennen we een eventuele samenwerking. Ga je bij Stadkamer aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen we je om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Aanmelden
Wil jij je vrije tijd nuttig én zinvol besteden? Ben je op zoek naar een inspirerende omgeving waarin je werkervaring kunt opdoen? Meld je aan via de website van de VoorleesExpress.

Wil je meer weten over de voorlezer VoorleesExpress, neem dan contact op met Annemieke Swinkels.