×

Leoné de Beer is van origine Zuid-Afrikaans en woont al ruim 11 jaar in Zwolle. Ze heeft haar eigen bedrijf, maar is ook gastvrouw bij Stadkamer. Waarom heeft zij de keuze gemaakt om vrijwilliger te worden bij Stadkamer. En wat maakt het werk voor haar juist zo interessant?

‘’Ik ben gastvrouw bij stadkamer omdat mijn werk als zelfstandig ondernemer best eenzaam kan zijn. De kookworkshops die ik geef met mijn bedrijf zijn vaak in het weekend. Doordeweeks ben ik bezig met de voorbereidingen. Dan heb ik weinig mensen om mij heen en dat vind ik jammer. De andere reden is dat ik vorig jaar privé in zwaar weer zat. Hierdoor heb ook steeds meer de behoefte om uit huis te komen, en kreeg ik de motivatie om bij Stadkamer te solliciteren.
De atmosfeer van tussen de boeken zijn spreekt mij heel erg aan. Alhoewel ik nog steeds onder de mensen ben hoef ik niet altijd een gesprek aan te knopen. Dus heb ik ook alle tijd en ruimte om mijn hoofd leeg te maken. En juist daar heb ik een grote behoefte aan!

Het vrijwilligerswerk is voor mij geestverruimend. Je zet het stukje ‘moeten’ van elke dag aan de kant. Het geeft veel mij voldoening om iets te doen waar niks aan tegenover staat. We hoeven niet altijd een prestatie te leveren. Toch? En dat is een hele andere manier van in het leven staan en werken. Ik zou iedereen aanraden om gewoon te komen kijken wat de mogelijkheden zijn, Stadkamer is enorm behulpzaam en meedenkend. Kom langs en ervaar het zelf.’’