×

Hans Weij is 72 jaar en is gepensioneerd. Ineens houd hij veel tijd over. Wat doe je hiermee? Misschien vrijwilliger bij Stadkamer worden? Hans deed precies dit. Waarom? Daarover doet hij zijn verhaal.

''Ik ben gepensioneerd en dacht eindelijk klaar te zijn. Lekker niks doen, maar dat gaat snel vervelen zeg! Als je uit fulltime werk komt en je gaat naar niets, is dat gat best wel groot. Daarom ben ik op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk. Ik wil graag een bijdrage leveren aan de samenleving. Ik heb immers een mooi pensioen en wil hier graag iets voor terugdoen. En zo ben ik terecht gekomen bij Stadkamer.

De keuze voor Stadkamer is makkelijk omdat de sfeer leuk is, maar natuurlijk ook de collega’s. Het is een flexibele organisatie waar veel mogelijk is. Ik houd van afwisseling en daar wordt rekening mee gehouden. Zo ben ik begonnen als gastheer, maar na een tijdje wou ik iets anders. Toen kwam ik terecht bij transport. Ik haal de boeken op en breng ze ook weer terug. Iets compleet anders en zo kom je ook weer met andere mensen in aanraking.

Het vrijwilligerswerk zorgt ervoor dat ik zinvol bezig ben, maar ook dat ik in contact kom en blijf met mensen. De werkomgeving is gevuld met boeken, muziek, maar ook leuke activiteiten en dat maakt het gewoon heel interessant. Daarnaast doe je werkervaring op en leer je werken met structuur waar geen druk opzit. Ik denk dat dit een mooie basis voor verdere ontwikkeling is en daarom raad ik het vrijwilligerswerk bij Stadkamer zeker aan voor jongeren.

Ik zou zeggen: meld je aan en kom erbij. Laten we er samen voor zorgen dat Stadkamer nog lang de laagdrempelige ontmoetingsplek voor Zwollenaren blijft, zoals het nu is.’’