‘’Stadkamer is een hele prettige werkomgeving voor een vrijwilliger. Je komt vooral in contact met cultuur en muziek. Je doet werkervaring op en je leert werken met structuur waar geen druk achter zit.’’

Mijn naam is Hans Weij en ik ben 72 jaar, ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Sinds mijn 65e ben ik met pensioen. Vanaf mei 2017 ben ik vrijwilliger bij Stadkamer.

‘’Waarom ben je vrijwilliger?’’ In eerste instantie denk je als je met pensioen gaat ‘heerlijk even lekker niks’ meer. En dan op z’n tijd ga je denken wat ga ik als invulling doen? Want als je uit fulltime werk komt naar niets, is dat gat te groot. En toen ben ik eigenlijk gaan zoeken naar vrijwilligerswerk. Ik wilde graag een bijdrage leveren aan de samenleving, ik had tenslotte een mooi pensioen en wilde toch graag wat terug doen.  

‘’Waarom kies je voor Stadkamer?’’ Ik vind de sfeer bij Stadkamer erg goed. Leuke collega’s en het is een flexibele organisatie. Ik ben gestart als gastheer en na een jaar ben ik gaan helpen in bij de transportdienst. Ik voorzie de bibliotheken van boeken en breng die ook weer terug. Weer heel iets anders en ik moet zeggen dat ik dat ook heel erg leuk vind.

‘’Wat levert het vrijwilligerswerk je op?’’ Het betekent dat je zinvol bezig bent, het voorkomt dat je niets doet en je bent in contact met mensen. Stadkamer heeft als grote voordeel dat je in een culturele hoek zit. Je hebt veel met boeken en muziek te maken en er zijn veel activiteiten. Heel divers en dat maakt het gewoon heel interessant. Nu ik op transport zit ontmoet ik ook weer andere mensen. Stadkamer is een hele prettige werkomgeving voor een vrijwilliger. Je kan je uren aangeven en je kan zelf kijken hoe je ingedeeld gaat worden. Voor mijn gevoel is dat allemaal bespreekbaar.

 ‘’Waarom zou je jongeren aanraden om vrijwilligerswerk te doen in Stadkamer?’’ Je komt vooral in contact met cultuur en muziek. Je doet werkervaring op en je leert werken met structuur waar geen druk achter zit. Ik denk dat dat een mooie basis is voor je verdere ontwikkeling.

‘’Nog een slotwoord?’’ Ik zou zeggen meld je aan en kom erbij. En laten we er samen voor zorgen dat een mooi instituut als Stadkamer blijft voortbestaan!