×

Coördinator VoorleesExpress

Ben jij goed in het coachen van mensen en kom je graag bij gezinnen uit diverse lagen en culturen in Zwolle? Wil jij een bijdrage aan het stimuleren van de taalontwikkeling van kinderen? Dan is de VoorleesExpress op zoek naar jou.

De VoorleesExpress is een project waarbij kinderen 20 weken lang thuis voorgelezen worden door enthousiaste vrijwilligers. Dit stimuleert de taalontwikkeling van kinderen, verbetert de taalomgeving in huis en brengt mensen met elkaar in contact.

De vrijwilliger introduceert het voorleesritueel en geeft de ouders handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en op andere manieren de taalontwikkeling van de kinderen te stimuleren. Voorlezen stimuleert de leesvaardigheid van kinderen en dat is nodig om later goed verder te kunnen groeien in de maatschappij.

Wat doe je als Coördinator VoorleesExpress?
Je coacht (ongeveer vijf) voorlezers en gezinnen gedurende één voorleesseizoen. Je organiseert  voorlezersbijeenkomsten, legt gezinsbezoeken af, schrijft verslagen en je hebt regelmatig contact  met de projectleider. Deze taken kosten je ongeveer 60 uur per voorleesseizoen. De meeste activiteiten vinden ’s avonds plaats. Drukkere periodes worden afgewisseld met rustigere periodes.

Bij het begeleiden van de voorlezers en de voorleesgezinnen is het belangrijk dat je zorgt voor een goede communicatie naar de voorlezers en de projectleider.

Wat breng jij mee?
Je spreekt de Nederlandse taal, je bent minimaal 18 jaar oud en je woont in de gemeente Zwolle. Je bent flexibel en communicatief zeer vaardig. Je bent goed in het coachen van mensen.

Info en aanmelden
Heb je interesse in deze vacature? We gaan graag met jou in gesprek tijdens de maandelijkse informatieavond in Stadkamer centrum, Zeven Alleetjes 1A. De avonden zijn van 19.00 – 21.00 uur. Kijk hier voor de data.
Wil je eerst meer weten over de coördinator Voorleesexpress, neem dan contact op met Annemieke Swinkels.  

Ga je bij Stadkamer aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).