NOV-Keurmerk Stadkamer

Stadkamer heeft het NOV-Keurmerk 'Vrijwillige Inzet Goed Gereld'. Dit betekent dat op basis van onafhankelijk onderzoek aangetoond is dat wij jou als vrijwilliger een goede plek bieden waar jij je in kan zetten voor anderen en waar je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. We zijn heel blij met het keurmerk, omdat het aantoont wat we heel belangrijk vinden: Dat jij niet alleen tijd en energie komt brengen, maar dat je ook heel veel te halen hebt bij stadkamer.

Lees hier de 5 redenen waarom vrijwilligerswerk bij Stadkamer zo bijzonder is:

1. Je maakt impact

Als je vrijwilliger bij Stadkamer help je andere Zwollenaren. Door bijvoorbeeld boeken aan huis te bezorgen bij ouderen, voor te lezen aan jonge kinderen die de taal nog niet goed kennen of mensen wegwijs te maken met computers en internet. Dit is overigens nog maar een kleine greep uit ons aanbod van vrijwilligerswerk. Bij Stadkamer kan je op allerlei manieren anderen helpen zichzelf te ontwikkelen en zich daardoor beter te redden in onze samenleving. Je maakt echt impact. 

2. Vrijwilligerswerk dat bij je past

Anderen helpen geeft energie, maar het geeft extra energie als je hierbij je eigen talenten in kan zetten. Een goede match tussen jouw wensen en behoeften en het vrijwilligerswerk vinden we daarom erg belangrijk. Ons gesprek begint daarom ook altijd met de vraag wie ben jij en wat brengt jou bij Stadkamer? Daarna zoeken we vrijwilligerswerk dat bij je past. Zelfs als je druk bent en weinig tijd hebt denken we mee en kunnen we je kortdurend en/of flexibel vrijwilligerswerk aanbieden.

 

3. De kans om je te ontwikkelen

De missie van Stadkamer is om zoveel mogelijk mensen te helpen bij hun persoonljke ontwikkeling. Dat geldt ook voor ons vrijwilligerswerk! We vinden het belangrijk dat je kans krijgt bij ons om je verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door nieuwe vaardigheden te leren of bestaande vaardigheden te versterken, werkritme op te bouwen, te ontdekken waar je interesse en passie ligt en zinvol/waardevol bezig te zijn. Stadkamer biedt bij de start van je werk een introductietraining aan, een vakinhoudelijke training of inwerktraject en vervolgens jaarlijks workshops en trainingen om zo je kennis te kunnen vergroten. Dit is niet alleen waardevol voor je vrijwilligerswerk, maar ook voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

4. Persoonlijk contact en begeleiding

Door vrijwilligerswerk bij Stadkamer te doen, word je onderdeel van onze organisatie. Je hebt de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten, relaties op te bouwen en samen te werken aan gemeenschappelijke doelen. Daarnaast heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt die je inwerkt, begeleidt en informeert.

5. Waardering 

We waarderen de inzet van vrijwilligers enorm. Daarom investeert Stadkamer regelmatig in hun vrijwilligers door bijvoorbeeld een inspiratiedag te organiseren en stil te staan bij mijlpalen zoals de vrijwilligersdag, jubilarissen en het einde van het jaar. 

Enthousiast geworden?

Ben je ook zo enthousiast over ons vrijwilligerswerk geworden? Meld je dan nu aan voor  één van de informatiebijeenkomsten.

Aanmelden vrijwilligersbijeenkomst

Kijk ook eens naar