11 juli 2022

Zomer programma Stadkamer in teken van geluk

Zomer               programma Stadkamer in teken van geluk

Deze zomer zijn er volop activiteiten bij Stadkamer die in het teken staan van het thema geluk! Wat maakt jou blij, waar word jij gelukkig van? Volg een leuke activiteit die bij jou past of ga juist op zoek naar jouw geluk. Een geluksmomentje kun je ook ervaren als je in de zon plaats neemt op ons dakterras, de Tuinkamer. Kom dansen bij Biodanza, volg een lezing over kunst en cultuur, laat je kind op creatieve manier geluk ervaren of ontdek wat werkgeluk is en hoe je dit zelf in de hand hebt.

Techyoga
Tech Yoga bestaat uit 11 oefeningen voor jou en je smartphone. Nieuwsgierig hoe dat gaat? Doe mee op 27 augustus bij Stadkamer. Je maakt je hoofd leeg, en neemt de technologie voor wat het is. Inhoudelijk vinden we even helemaal niets. Het is simpelweg een pleidooi voor meer bewustzijn. Punt. Want we zouden vaker stil moeten staan bij onze relatie met technologie. Zonder oordeel, zonder goed of fout. En dat is ook nog eens lekker. Neem je eigen matje of handdoek mee! Onder begeleiding van een echte yogadocent.

Clownerie
Een workshop waarin de lach centraal staat, maar waarin ook een traan gelaten mag worden. Wat verandert er als jij die rode clownsneus opzet? Een workshop voor volwassen. Kom jij het ook ervaren op 27 augustus?

Dansen maakt gelukkig!
Biodanza werkt met muziek, beweging en contact. De dansen in biodanza zijn eenvoudig. Iedereen kan deelnemen. Toch ligt er een schat aan ervaring en kennis besloten in de dansen, de muziek en de opbouw van een les. Ze zitten zo in elkaar dat kwaliteiten, die van nature in mensen aanwezig zijn, worden gewekt. Biodanza is gebaseerd op grootschalig onderzoek naar basaal menselijk geluk. Kom het ook ervaren op 20 augustus!

Leren floreren
Hoe werkgeluk werkt en wat je kunt doen om jouw werkgeluk te vergroten laat Marlies Jellema, werkgelukdeskundige, je ervaren op dinsdag 30 augustus aanstaande. In deze lezing leer je wat werkgeluk is en hoe je dit kunt beïnvloeden. Wie zich bewust is van wat er nodig is voor werkgeluk kan zichzelf en anderen ondersteunen bij het vinden van meer werkgeluk.

Wandelingen en rondleiding
De zomer is de periode van het jaar om erop uit te trekken, naar het bos of het water. Maar wist je dat in onze binnenstad of aan de rand van onze stad ook veel fraais is te ontdekken? Laat je verrassen door Zwols groen op minder bekende of onverwachte plekken in of aan de rand van Zwolle: snuif Vitamine G op donderdag 1 september of laat je verrassen met een Verwonderrondje op 30 augustus.
Word jij helemaal blij van bloemen en heel veel kleur? Breng dan eens een bezoek aan een dahliatuin midden in Zwolle. Op zaterdag 13 augustus ben je van harte welkom bij Dahliavereniging Rondom de Peperbus aan de Ruusbroecstraat. Tijdens de zomerwandeling Gelukzoeken (18 augustus) ga je samen met Rudy Simon op zoek naar klavertjes in de uiterwaarden van de IJssel.

Kinderactiviteiten
Natuurlijk zijn er ook deze zomer veel kinderactiviteiten waar ook jij als ouder helemaal happy van wordt! Ontdek het boek Hoekjes van geluk met expressie, beweging en yoga (10 en 19 augustus), maak samen met je kind potjes vol eigengemaakte klavertjes 4 in Potje vol geluk (23 augustus). Doe je mee?

Met aandacht leven voor jong én oud
Aandachtig leven gaat over bewust waarnemen van wat er gebeurt, hier en nu, van moment tot moment. Leven met aandacht is de beste manier om met problemen en moeilijkheden van het leven om te gaan. Maar ook zul je ontdekken dat je meer kunt genieten, meer geluk kunt ervaren, als je goed voelt wat je lichaam je vertelt. En dat kan alleen maar als je dit aandacht geeft! Ervaar het zelf (donderdag 25 augustus) of laat je kind(eren) het ontdekken in een workshop op woensdag 17 augustus.

Alle activiteiten vind je terug in de agenda van Stadkamer. Zien we jou binnenkort?

Goed om te weten: in de zomervakantie, van 25 juli t/m 19 augustus gelden er voor locatie Centrum gewijzigde openingstijden. Op onze website vind je de actuele openingstijden.

Bekijk meer nieuws