Terug naar overzicht

Nieuws

Terugblik Kinderboekenweek 2017

Stadkamer, Media- en taaleducatie

9 november 2017

Bij Stadkamer is de Kinderboekenweek niet ongemerkt voorbij gegaan... Van 4 t/m 15 oktober stond alles in het teken van GRIEZELEN!

Veel groepen 3 van scholen in Zwolle kwamen dit jaar op bezoek in Stadkamer. Zowel in ons nieuwe pand aan de Zeven Alleetjes als in de wijkvestigingen. Daar kregen ze het spannende verhaal van 'Het kind van de Gruffalo' te horen en aansluitend mochten ze op zoek naar diverse voelkisten... met inhoud!

Kinderen in groep 7 en 8 konden zich uitleven in de escaperoom in de jeugdkelder van Stadkamer centrum. In samenwerking met The Great Escape hebben we hier twee (identieke) escaperooms opgezet, gebaseerd op het kinderboek 'Stranders' van Iris Stobbelaar. Hier hoorde ook een biebspel bij, waarbij de kinderen met behulp van een plattegrond op zoek gingen naar opdrachten in de kelder, om deze vervolgens uit te voeren. Eén ding is zeker: de kinderen (én leerkrachten en ouders) hebben enorm genoten van het spannende zoek- en escape-avontuur!

De Gruffalo is uitgeleend aan diverse scholen in Zwolle. Zo heeft de ene school de Gruffalo ingezet bij een gymles, terwijl een andere school het verhaal van de Gruffalo uitspeelde met zowel leerkrachten als kinderen. Inmiddels is het vriendelijke monster weer terug in Stadkamer, waar hij op de afdeling Educatie bivakkeert.

Op zondag 15 oktober vond het Groot Zwols Kinderboekenfeest plaats in Stadkamer. Van 11.00 tot 14.00 uur konden kinderen onder andere spannende verhalen schrijven, griezelen met de Gruffalo, koken in de enige echte Kookstudio van Roald Dahl, een kunstwerk illustreren, boeken ruilen bij de XXL Kinderboekenruilbeurs en geschminkt worden. Met de ruim 500 bezoekers was het feest een groot succes.

Bekijk de foto's

Terugblik Kinderboekenweek 2017

Meer nieuws

Deadline aanvragen Plusfonds Cultuureducatie: 1 december 2017!

Cultuureducatie

14 november 2017

Aanvragen voor activiteiten die plaatsvinden tussen 1 januari en de zomervakantie 2017 moeten vóór 1 december 2017 ingediend zijn.

Lees hier meer over

Workshop Initiatiefkunde: Ik heb een idee, wat nu?

BuurtCultuur & Amateurkunst

10 november 2017

Initiatiefrijk Zwolle ondersteunt jou als initiatiefnemer met een workshop die met een knipoog ‘initiatiefkunde’ wordt genoemd....

Lees hier meer over
Terug naar overzicht