Terug naar overzicht

Nieuws

Nederlands Koorfestival viert 50-jarig jubileum

BuurtCultuur & Amateurkunst

18 oktober 2017

Met de editie 2017-2018 viert het NKF haar 50-jarig Jubileum. Daar wil je als koor toch bij zijn?

Het feest begint met 12 provinciale NKF korenfestivals...
...Om het feest van samen zingen te vieren! Want meedoen staat centraal en het winnen van de eretitel en de trofee voor “Beste Koor van Overijssel” kan de slagroom op de taart worden. Het winnende koor wordt bovendien toegelaten tot de Landelijke NKF Finale 2018.

Toegankelijk voor alle Overijsselse koren!
Winnen is natuurlijk leuk, maar meedoen is het allerleukst. Want niets geeft zo veel plezier als samen zingen. En uiteindelijk wordt ieder koor er beter van, want de professionele NKF jury geeft op maar liefst 10 essentiële criteria een objectieve terugkoppeling waar je als koor én dirigent direct mee aan de slag kunt gaan!

Iedereen wint met de NKF-Beoordeling
Ieder koor wordt door een professionele jury beoordeeld en de waardevolle NKF-Beoordeling op basis van 10 objectieve criteria. De NKF-Beoordeling is veel meer dan alleen maar een wedstrijdscore: het geeft helder inzicht in de kwaliteiten die je koor heeft en adviseert over de punten van aandacht waar je als koor en dirigent aan kunt werken. Het is een ociële score die je als kwaliteitsindicatie van je koor mag gebruiken. Is je score écht hoog, dan wordt je vanaf 245 punten toegelaten tot de klasse “NKF Kwaliteitskoor”. Met een score van 255 en hoger mag een koor zich zelfs “NKF Topkoor” noemen. De NKF-classi-cering is twee jaar geldig en gaat in de toekomst een belangrijke rol spelen in nieuwe koorprogramma’s gericht op de beste koren van Nederland.

De Landelijke NKF Finale op 2 juni 2018
Naast alle winnaars van de Provinciale NKF Competities, worden ook nog enkele -naleplaatsen beschikbaar gesteld voor de koren met de hoogste NKF-Beoordeling over alle competities. Zo krijgen de beste NKF Topkoren alsnog de mogelijkheid om mee te strijden voor “Het Beste Koor van Nederland”. De Landelijke NKF Finale heeft plaats op zaterdag 2 juni 2018 in het Muziekcentrum Enschede.

NKF Coaching voor álle deelnemende koren!
Voor het eerst in het 50-jarige bestaan van het NKF krijgt ieder deelnemend koor waardevolle NKF Coaching aangeboden. Je kunt daarbij als koor kiezen uit een kosteloze Basis Coaching of een Uitgebreide Coaching tegen een sterk gereduceerd tarief. De coaching wordt aangeboden op het gebied van:

• vocal coaching door professionals uit de eigen regio

• presentatie door professionele coaches uit de eigen regio

• leiderschapscoaching voor dirigenten i.s.m. LEAD Conductors

• bestuurlijke coaching i.s.m. ZINGmagazine
 

Aanmelden kan tot uiterlijk 28 januari 2018 op www.nederlandskoorfestival.nl

Bekijk het filmpje van het NKF

Nederlands Koorfestival viert 50-jarig jubileum

Meer nieuws

Ik toon Zwolle en… Annet Westerdijk

BuurtCultuur & Amateurkunst

20 april 2018

Er zijn veel, heel veel Zwollenaren betrokken bij Ik toon Zwolle of één van de podia. Zo ook Annet Westerdijk, Freule van Eekhout,...

Lees hier meer over

Even voorstellen: kinderdirecteur

Stadkamer, Bibliotheek

20 april 2018

Vanaf 20 april heeft Stadkamer een kinderdirecteur: Merel Schalke. De kersverse kinderdirecteur heeft een open sollicitatie heeft gestuurd naar...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht