Terug naar overzicht

Nieuws

Escaperoom in Stadkamer!

Stadkamer, Bibliotheek, Media- en taaleducatie, Cultuureducatie

11 september 2017

Van 4 t/m 15 oktober is het Kinderboekenweek en dat laten we bij Stadkamer natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Het thema is griezelen, dus we maken het dit jaar extra spannend… met een escaperoom in Stadkamer! De escaperoom is opgezet i.s.m. The Great Escape Zwolle. Zowel schoolgroepen (groep 7/8) als individuele groepen (kinderen van 9 t/m 12 jaar) kunnen langs komen om de spannende ontsnappingsstrijd aan te gaan…

Het verhaal gaat over Job. Job is het zo zat om altijd maar op zijn zusje Kaatje te moeten passen, dat zijn hartgrondige verwensingen op een dag uitkomen en zij werkelijk verdwijnt.

Als Job vervolgens zelf strandt in de wereld waar hij zijn zusje heen verwenste, blijkt dat er maar één manier is om thuis te komen: hij zal zijn zusje moeten redden. In een wereld die bevolkt wordt door monsters en waar je zelfs het landschap niet kunt vertrouwen, is dit geen gemakkelijke opgave. Vooral als blijkt dat hij niet de enige is die op zoek is naar Kaatje…

De kinderen kunnen Job een handje helpen om zijn zusje te vinden! Ze duiken een oude schrijverskamer in om vervolgens allerlei codes en geheimtaal te ontrafelen, die met het verhaal te maken hebben… Eén detail: ze krijgen hier beperkt de tijd voor! Lukt het ze om binnen de tijd het verhaal uit te pluizen, te ontsnappen uit het mysterieuze schrijvershol én de belangrijke ‘Escape-bel’ te laten klinken?

De Escaperoom is gebaseerd op het boek ‘Stranders’ van Iris Stobbelaar, één van de kerntitels van de Kinderboekenweek 2017. Stadkamer heeft de escaperoom opgezet i.s.m. The Great Escape Zwolle. Daarnaast hebben schrijfster Iris Stobbelaar en uitgeverij Ploegsma bijgedragen aan het project.

Aanmelden schoolgroepen
Je kunt je met je groep 7 en/of 8 aanmelden voor de escaperoom via onderstaande button.
De maximale groepsgrootte per bezoek is 28 kinderen. Bij hogere aantallen zullen er twee bezoeken gepland moeten worden (groep opsplitsen).
Kosten: €2 per leerling
Aanmelden schoolgroepen

Aanmelden individuele groepen
De escaperoom kan ook na schooltijd gespeeld worden. Je kunt je aanmelden met een groepje van minimaal vier en maximaal zes kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar.
Kosten: €20 per groep
Aanmelden individuele groepen

Escaperoom in Stadkamer!

Meer nieuws

Zwolse erfgoedleerlijn 'Het verhaal van Zwolle' beschikbaar voor alle Zwolse...

Cultuureducatie

19 september 2017

Over de stad Zwolle zijn talloze verhalen te vertellen. In en rond de binnenstad kun je deze verhalen op veel plekken nog zien en ervaren....

Lees hier meer over

Verzilveren CKV-tegoed vorig schooljaar

Cultuureducatie

19 september 2017

Het Cultuurkaarttegoed van afgelopen schooljaar komt 1 oktober 2017 te vervallen.

Lees hier meer over
Terug naar overzicht