×
Terug naar overzicht

Nieuws

Nieuwe Makers gezocht!

BuurtCultuur & Amateurkunst

3 augustus 2017

Kickstart voor professionele culturele carrières.
Ken jij of ben jij die Nieuwe Maker die klaar is voor een professionele carrière in de cultuur? Dan is de regeling Nieuwe Makers van de provincie Overijssel interessant!

Met deze regeling krijgen nieuwe Overijsselse cultuurmakers de kans om onder professionele begeleiding te werken aan hun artistieke, persoonlijke en zakelijke ontwikkeling.

Voor nieuwe cultuurmakers, zoals muzikanten, choreografen, beeldend kunstenaars, theater- en filmmakers, kan het lastig zijn om na een opleiding of als autodidact direct een succesvolle carrière van de grond te krijgen. Dit geldt niet alleen voor jonge makers, ook voor makers die later in hun carrière een nieuwe culturele loopbaan ontdekken kan het lastig zijn. Met ondersteuning van ervaren begeleiders van culturele organisaties kan de carrière van de Nieuwe Maker de kickstart krijgen die het verdient.

Start een intensief ontwikkeltraject en produceer
De provincie Overijssel stelt een subsidie beschikbaar voor culturele organisaties die Nieuwe Makers willen begeleiden bij de start van hun culturele carrière. De aanvraag voor de regeling Nieuwe Makers wordt door de culturele organisatie, die tevens de coördinerend begeleider wordt, ingediend. Dit kunnen zowel organisaties uit Overijssel als uit Gelderland zijn. Met deze subsidie (max. € 50.000,- per traject) start de Nieuwe Maker met zijn/haar begeleider een intensief ontwikkeltraject van minimaal 12 maanden. Vooraf worden de leerdoelen bepaald waar ze samen met andere begeleiders en coaches aan gaan werken. Daarnaast ontwikkelt en presenteert de Nieuwe Maker in deze periode ten minste één culturele productie.

Wil je meer informatie?
Kijk op www.overijssel.nl/cultuur voor meer informatie over de culturele subsidieregelingen of neem contact op met Yvonne Hermus, beleidsadviseur van de provincie Overijssel, via 038 499 81 66 of stuur een e-mail naar: yct.hermus@overijssel.nl

Meer en specifieke informatie over deze regeling is hier te lezen.

Nieuwe Makers gezocht!

Meer nieuws

Expositie Sietze Groenewold

Bibliotheek

17 januari 2020

Tekenen is vastleggen, een afdruk van gedachten achterlaten. Een diepere wens om de tijdelijkheid van momenten en de vergetelheid van vervlogen...

Lees hier meer over

Komt jouw idee in aanmerking voor het Buurtcultuurfonds?

Stadkamer, BuurtCultuur & Amateurkunst

08 januari 2020

Er is vanaf vandaag en snelle manier om te zien of je in aanmerking komt voor subsidie uit het Buurtcultuurfonds.

Lees hier meer over
Terug naar overzicht