×
Terug naar overzicht

Nieuws

Poëzieweek

Bibliotheek

17 december 2019

Een gedicht is kort maar krachtig en past op elk moment. Poëzie past bij elke gelegenheid; voor elk gevoel is een gedicht.

De toekomst is nu
Het thema van de Poëzieweek: De toekomst is nu. Met dit thema staat deze campagneweek in het teken van een nieuwe generatie dichters.In elke generatie staan dichters op die een stem geven aan wat nieuw is en onbekend en kleur en klank geven aan de tijd van nu. Ook vandaag spreken dichters luid en duidelijk, met nieuwe woorden en nieuwe vormen. Hun gedichten begeleiden je bij elke stap in de richting van de toekomst. De toekomst is nu!
I.s.m. bijvoorbeeld de Zwolse Viool Academie en Windesheim worden er dit jaar ook in Zwolle projecten uitgevoerd waarbij jongeren betrokken zijn en raken bij poezie.

Activiteiten in Stadkamer
Tijdens de Poëzieweek ontdek je in Stadkamer gedichten met Klinkende woorden, Poëzie op het spoor, Gedichten groeien: aan tafel bij Rebecca Rose of met gedichtenkaarten van studenten en docenten van Windesheim. Laat je verrassen door en met gedichten van 30 januari t/m 5 februari.

Poëzieweek

Meer nieuws

Expositie Sietze Groenewold

Bibliotheek

17 januari 2020

Tekenen is vastleggen, een afdruk van gedachten achterlaten. Een diepere wens om de tijdelijkheid van momenten en de vergetelheid van vervlogen...

Lees hier meer over

Komt jouw idee in aanmerking voor het Buurtcultuurfonds?

Stadkamer, BuurtCultuur & Amateurkunst

08 januari 2020

Er is vanaf vandaag en snelle manier om te zien of je in aanmerking komt voor subsidie uit het Buurtcultuurfonds.

Lees hier meer over
Terug naar overzicht