×
Terug naar overzicht

Nieuws

De Nationale Voorleesdagen

Bibliotheek

17 december 2019

Zo worden kleintjes grote lezers!
Doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De doelgroep zijn ouders, want voorlezen of samen een boekje bekijken, dat kan al vanaf ongeveer 6 maanden. Zo worden kleintjes grote lezers! De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 22 januari t/m 2 februari.

Moppereend
Tijdens de Nationale Voorleesdagen, die landelijk starten met Het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 22 januari 2020, leest iedereen voor uit Het Prentenboek van het Jaar Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horacek.
Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het chagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog.  Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.

Activiteiten in Stadkamer
We hebben weer heel veel creatieve, theatrale en muzikale activiteiten rondom het Prentenboek van het Jaar 2020 samengesteld.
Wil je weten wat er allemaal te doen is? Download hier het programma

De Nationale Voorleesdagen

Meer nieuws

Expositie Sietze Groenewold

Bibliotheek

17 januari 2020

Tekenen is vastleggen, een afdruk van gedachten achterlaten. Een diepere wens om de tijdelijkheid van momenten en de vergetelheid van vervlogen...

Lees hier meer over

Komt jouw idee in aanmerking voor het Buurtcultuurfonds?

Stadkamer, BuurtCultuur & Amateurkunst

08 januari 2020

Er is vanaf vandaag en snelle manier om te zien of je in aanmerking komt voor subsidie uit het Buurtcultuurfonds.

Lees hier meer over
Terug naar overzicht