×
Terug naar overzicht

Nieuws

Aan het woord: Gerda van der Molen

Cultuureducatie

21 november 2019

Gerda van der Molen, ICC-er op De Smaragd in Zwolle vertelt over het maken van een cultuurplan voor haar school.

Jippie, een cultuurplan maken

Deze maand is onze school weer aan de beurt voor een indelingsgesprek met Stadkamer. Een mooi moment voor mij als ICC-er om ons plan voor cultuuronderwijs eens goed onder de loep te nemen. Een visiestuk schrijven is voor mij niet echt een hobby. Toen mijn collega en ik dit plan indertijd met veel moeite op papier zetten, was het vooral een theoretisch verhaal. Het waren mooie plannen op papier, maar nog niet doorleefd.

Tijdens het lezen van mijn ‘oude’ stuk, word ik echter steeds enthousiaster. Want wat blijkt; ons theoretische plan is inmiddels ook werkelijk tot leven gekomen! Wat zijn er op school mooie dingen gebeurd en ontstaan. Als schoolteam hebben wij een mooie ontwikkeling doorlopen en zo hebben we de kinderen (en daar gaat het natuurlijk om) veel mooie culturele activiteiten kunnen bieden. 

Het nieuwe cultuurplan ligt hier nu voor mij. Het is geen theoretisch stuk meer, maar een plan dat nu echt van onze school is en waarin wij voortbouwen op ons vorige cultuurplan. Ik ben trots op mijn team om wat wij samen bereikt hebben en heb weer veel zin om verder te bouwen om het cultuuronderwijs nog steviger neer te zetten! 

Tenslotte wil ik het  beleid voor cultuuronderwijs in Zwolle een flinke pluim geven: de financiën die hierbij vrij komen en de actieve rol van de Stadkamer is met recht een heel praktisch stimuleringsfonds waarmee scholen prachtig cultuuronderwijs voor kinderen kunnen realiseren.

Gerda van der Molen
ICC-er De Smaragd

Aan het woord: Gerda van der Molen

Meer nieuws

Stadkamer zoekt commissieleden

Stadkamer

20 februari 2020

Stadkamer zoekt commissieleden voor het Buurtcultuurfonds en het Fonds Amateurkunst. De functies zijn onbezoldigd. De tijdsinvestering is ongeveer...

Lees hier meer over

Werkzaamheden rondom hoofdingang Stadkamer centrum

Stadkamer

18 februari 2020

Vanaf maandag 24 februari tot en met 6 maart  vinden er werkzaamheden plaats aan de voorkant van ons pand, Stadkamer centrum.

Lees hier meer over
Terug naar overzicht