×
Terug naar overzicht

Nieuws

Educatief bezoek Onze Lieve Vrouw basiliek en Peperbustoren

Cultuureducatie

17 september 2019

Een excursie naar de Onze Lieve Vrouw basiliek inclusief het beklimmen van toren de Peperbus is nu nog aantrekkelijker voor scholen. De gemeente Zwolle verleent gratis toegang aan de groepen 7/8 van Zwolse basisscholen.

Ook heeft zij in samenwerking met stichting Allemaal Zwolle geïnvesteerd in de animatie ‘Zwolle van Boven’, een film van 8 minuten die het verhaal van de stad vertelt in vogelvlucht. Onderweg naar de top van de Peperbus kunnen de leerlingen op de 1e verdieping deze animatie bewonderen.

Terwijl de ene helft van de klas de toren beklimt, betreedt de andere helft de basiliek. Het programma in de basiliek is verrijkt met een speurtocht, ontwikkeld door Studio Z in samenwerking met Stadkamer en het bestuur van de basiliek. Historische feiten worden gekoppeld aan reflectievragen over het eigen leven en de waarden zie de leerlingen zelf hebben.

Groep 7b van CBS De Ark heeft de speurtocht als eerste mogen uitproberen. Aandacht, respect en verwondering was te zien bij leerlingen én leerkrachten. Het educatiemateriaal is als leuk en leerzaam beoordeeld door deze testers. Ook verbeterpunten werden benoemd

Alle informatie én het gratis lesmateriaal is te vinden op de aanbodpagina van Stadkamer onder de noemer ‘Onze Lieve Vrouw basiliek en de Peperbus

Bezoek plannen
Wil jij met je klas een bezoek brengen aan de Onze Lieve Vrouw basiliek en de Peperbus? Dan hoef je niet te wachten tot 1 oktober. Je kunt nu al een e-mail sturen naar Harriët Runhaar, de coördinator van de basiliekwacht.

De bezoeken worden ’s ochtends -buiten de normale openingstijden- in overleg gepland. De groepen worden begeleid door één leerkracht per 20 leerlingen.

Educatief bezoek Onze Lieve Vrouw basiliek en Peperbustoren

Meer nieuws

Expositie Sietze Groenewold

Bibliotheek

17 januari 2020

Tekenen is vastleggen, een afdruk van gedachten achterlaten. Een diepere wens om de tijdelijkheid van momenten en de vergetelheid van vervlogen...

Lees hier meer over

Komt jouw idee in aanmerking voor het Buurtcultuurfonds?

Stadkamer, BuurtCultuur & Amateurkunst

08 januari 2020

Er is vanaf vandaag en snelle manier om te zien of je in aanmerking komt voor subsidie uit het Buurtcultuurfonds.

Lees hier meer over
Terug naar overzicht