×
Terug naar overzicht

Nieuws

Educatief bezoek Onze Lieve Vrouw basiliek en Peperbustoren

Cultuureducatie

17 september 2019

Een excursie naar de Onze Lieve Vrouw basiliek inclusief het beklimmen van toren de Peperbus is nu nog aantrekkelijker voor scholen. De gemeente Zwolle verleent gratis toegang aan de groepen 7/8 van Zwolse basisscholen.

Ook heeft zij in samenwerking met stichting Allemaal Zwolle geïnvesteerd in de animatie ‘Zwolle van Boven’, een film van 8 minuten die het verhaal van de stad vertelt in vogelvlucht. Onderweg naar de top van de Peperbus kunnen de leerlingen op de 1e verdieping deze animatie bewonderen.

Terwijl de ene helft van de klas de toren beklimt, betreedt de andere helft de basiliek. Het programma in de basiliek is verrijkt met een speurtocht, ontwikkeld door Studio Z in samenwerking met Stadkamer en het bestuur van de basiliek. Historische feiten worden gekoppeld aan reflectievragen over het eigen leven en de waarden zie de leerlingen zelf hebben.

Groep 7b van CBS De Ark heeft de speurtocht als eerste mogen uitproberen. Aandacht, respect en verwondering was te zien bij leerlingen én leerkrachten. Het educatiemateriaal is als leuk en leerzaam beoordeeld door deze testers. Ook verbeterpunten werden benoemd.

Vanaf 1 oktober is alle informatie én het gratis lesmateriaal te vinden op de aanbodpagina van Stadkamer onder de noemer ‘Onze Lieve Vrouw basiliek en de Peperbus’

Bezoek plannen
Wil jij met je klas een bezoek brengen aan de Onze Lieve Vrouw basiliek en de Peperbus? Dan hoef je niet te wachten tot 1 oktober. Je kunt nu al een e-mail sturen naar Harriët Runhaar, de coördinator van de basiliekwacht.

De bezoeken worden ’s ochtends -buiten de normale openingstijden- in overleg gepland. De groepen worden begeleid door één leerkracht per 20 leerlingen.

Educatief bezoek Onze Lieve Vrouw basiliek en Peperbustoren

Meer nieuws

Cityroom Jazz: Bogerman Bigband

Stadkamer, Bibliotheek

18 oktober 2019

De Bogerman Bigband is het oudste en meest prominente schoolorkest van Nederland.

Lees hier meer over

Expositie Irma Wisman

Bibliotheek

01 oktober 2019

1 tot en met 26 oktober “Soms zou een dag uit 2 x 24 uur moeten bestaan, zodat ik alles kan doen wat moet en er naast nog kan...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht