×
Terug naar overzicht

Nieuws

Terugblik Artpitch038

BuurtCultuur & Amateurkunst

23 juli 2019

Twintig kunstenaars streden 4 juli op het dak van Stadkamer om in totaal 72.000 euro subsidie van de regeling ArtPitch038. Ze kregen allemaal vijf minuten om hun project te pitchen en beslisten samen, door middel van puntentoekenning over de verdeling van het geld.

        

Boomhutten, nestverhalen, rijmklets en bromtollen. Zomaar een greep uit de 20 kunstprojecten die 4 juli gepresenteerd werden op het dakterras van Stadkamer. In vijf minuten werden filmprojecten, theaterstukken tot ruimtelijke installaties en dansvoorstellingen gepitcht. Om vervolgens door de deelnemers zelf beoordeeld te worden op de criteria: artistieke kwaliteit, mate van experiment en uitvoerbaarheid.

De twintig projecten waren net zo divers als de stad en de creativiteit die het huist en dat was precies waar de regeling voor bedoeld is. In opdracht van de Gemeente Zwolle wil Stadkamer met ArtPitch038 ruimte geven aan experiment en nieuwe initiatieven stimuleren op een laagdrempelige manier.

Zwolle keek hierbij af bij Rotterdam waar de regeling al twee jaar succesvol wordt uitgevoerd. In drie weken tijd meldden zich voor ArtPitch038 ruim 62 professionele makers aan, waarvan 20 ingeloot zijn voor de pitchavond.

Op de avond zelf is aan de hand van de puntentoekenning aan tien deelnemers subsidie toegekend voor een totaal bedrag van 72000 euro. De gelukkige pitchers die subsidie kregen waren: Silas Neumann en Sjef Mols, Firma Weijland, Sannah den Engelsen, Elske-Marije de Bruijn, Bovenste knoopje open, Langhuis, Jan Pieter Gootjes, Gradi Nitert, Bram Ruiter en Sietse Muis.

Bekijk hier de foto's van deze avond

Terugblik Artpitch038

Meer nieuws

Expositie Sietze Groenewold

Bibliotheek

17 januari 2020

Tekenen is vastleggen, een afdruk van gedachten achterlaten. Een diepere wens om de tijdelijkheid van momenten en de vergetelheid van vervlogen...

Lees hier meer over

Komt jouw idee in aanmerking voor het Buurtcultuurfonds?

Stadkamer, BuurtCultuur & Amateurkunst

08 januari 2020

Er is vanaf vandaag en snelle manier om te zien of je in aanmerking komt voor subsidie uit het Buurtcultuurfonds.

Lees hier meer over
Terug naar overzicht