×
Terug naar overzicht

Nieuws

Minecrafttoernooi 2019: de leukste geschiedenisles van Zwolle

Stadkamer

18 juli 2019

De winnaars zijn bekend!

Tijdens het jaarlijkse Minecrafttoernooi van half juni tot juli bouwden 31 deelnemers van 6 tot 16 jaar een aantal verdwenen gebouwen in Zwolle. De deelnemers voerden historisch onderzoek uit en spendeerden vervolgens vele uren in Minecraft. Het resultaat was de stad Zwolle met gebouwen die nu al lang niet meer te zien zijn.

Het thema van het Minecrafttoernooi van dit jaar was de verdwenen stad. Karakteristieke gebouwen uit het verleden, zoals Diezerpoort, het Gouverneurshuis en het Eekmolenbolwerk, zijn door een groep enthousiaste Minecraftspelers weer tot leven geroepen. Om te kunnen bouwen moesten de deelnemers zich verdiepen in de geschiedenis van de stad Zwolle. Dit deden ze door een bezoek te brengen aan het Historisch Centrum Overijssel, waar ze informatie en tekeningen konden bekijken van het door hen gekozen gebouw.
Een jury bestaande uit Henry Kranenborg (Gemeente Zwolle), Astrid Vrolijk - De Mooi (directeur Stadkamer) en Monique Schuttenbeld (Wethouder Erfgoed en Cultuur) heeft de inzendingen beoordeeld en drie winnaars uitgekozen.

De winnaar in de categorie 6-10 jaar is een duo Dene Jorna en Fenn Topper, zij bouwden het Gouverneurshuis na met speciale aandacht voor het interieur. In de categorie 11-15 jaar wint Remco Meinen met het prachtig en gedetailleerd nabouwen van de IJsselcentrale. De originaliteitsprijs gaat naar Hanna Bergwerff met de Havezathe Werkeren, waarbij het gebouw werd toegelicht door tekstbordjes die de nieuwsgierigheid opwekten.

De drie prijswinnaars presenteren hun gebouw op 14 september tijdens Open Monumentendag in de Grote Kerk. Bezoekers kunnen de gebouwen van de buiten- en binnenkant bekijken in virtual reality en vervolgens stemmen voor de publieksprijs.

Het Minecrafttoernooi is een initiatief van gemeente Zwolle en Stadkamer Zwolle en wordt ondersteund door het Historisch Centrum Overijssel.

Minecrafttoernooi 2019: de leukste geschiedenisles van Zwolle

Meer nieuws

Eerste project 20 x 20 geslaagd: Holtenbroek

BuurtCultuur & Amateurkunst

13 november 2019

Eerste project 20 x 20 geslaagd: Holtenbroek Zaterdag 2 november opende wethouder Monique Schuttenbeld samen met een bewoner van woonzorgcentrum...

Lees hier meer over

SALE

Bibliotheek

06 november 2019

Tot 4 december is er een sale van boeken en andere media in Centrum.

Lees hier meer over
Terug naar overzicht