×
Terug naar overzicht

Nieuws

Goed genoeg: expositie Jacqueline Roseboom

Bibliotheek

3 september 2019

Twintig jaar geleden zei een wijs en slim iemand tegen mij: Je zou eens wat met wasco kunnen gaan krassen op een groot vel. Daar ga je beter van ademen. Ik vond dat een goeie tip. Dus ben ik dat gaan doen. Algauw zag ik in de kleuren, krassen die op figuren leken. Dieren meestal, soms mensjes.

Jacqueline begon thema ́s te bedenken, te experimenteren met kleur en materialen. Zo heeft ze ooit beelden gekleurd met haarverf dat ze toevallig over had en dan poetste ze ze na met bijenwas. Ook op doeken heeft ze de haarverf gebruikt. Eigenlijk alles wat kleur heeft of geeft kan haar interesse wekken.
Het uitproberen vindt Jacqueline dan ook erg leuk. Zo heeft ze blaadjes uit de natuur gehaald, het binnenste van een avocado gedroogd, lapjes geplakt. Kleur is kleur. Vooral is het kleuren zelf voor haar een rustgevende ervaring. Just me en de kleuren. Doordat Jacqueline ADD-achtige kenmerken heeft, is het voor haar heel zinvol om zich te focussen op één ding.
Nu kijkt ze wel eens om zich heen in de wereld. Onze maatschappij. Jacqueline ontmoet met enige regelmaat overwerkte vrouwen. Iedereen is anders is, maar toch lijken veel thema ́s universeel: controle issues, perfectionisme, overal wat van moeten vinden, van alles naar je toe trekken, dingen persoonlijk opvatten enz.
 

Goed genoeg: expositie Jacqueline Roseboom

Meer nieuws

Educatief bezoek Onze Lieve Vrouw basiliek en Peperbustoren

Cultuureducatie

17 september 2019

Een excursie naar de Onze Lieve Vrouw basiliek inclusief het beklimmen van toren de Peperbus is nu nog aantrekkelijker voor scholen. De gemeente...

Lees hier meer over

Top 15 beste jeugddocumentaires

Cultuureducatie

17 september 2019

IDFA heeft een top 15 samengesteld van de jeugddocumentaires waarvan zij vinden dat ieder kind ze gezien moet hebben. Sommige zijn gratis online...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht