×
Terug naar overzicht

Nieuws

Aan het woord: Karin Visscher over Alles Stroomt

Cultuureducatie

7 mei 2019

"Bent u de juf van de poster?" klonk het op Het Stroomdal bij binnenkomst van fotografiedocent Margreet. En dat was waar. Haar les was onderdeel van kunst en (natuur)historisch project 'Alles stroomt'. Sinds februari hebben vijf kunstvakdocenten les gegeven aan bijna 1.000 leerlingen in de Aa-landen. "Ik vond het bijzonder om te zien dat scholen en aanbieders voor het eerst op deze schaal samenwerkten" vertelt Karin Visscher, adviseur cultuureducatie bij Stadkamer. 

"Wij zien veel mogelijkheden om dit te laten groeien. Een inhoudelijke wens is om nog meer vanuit de historie werken, het verhaal van de wijk. Eén leerling van De Aquarel zei: "Ik wist niet dat ik zoveel kon weten over mijn wijk". Daar doen we het voor. Stadkamer, Het Oversticht en andere partners bereiden momenteel een subsidieaanvraag voor bij een landelijk fonds om vergelijkbare wijkprojecten elders in Zwolle te kunnen uitvoeren. Meer weten over dit project?  Kom 14 mei naar het ICC netwerk of 15 mei om 13.30 uur naar de opening van de eindexpositie in winkelcentrum Aa-landen aan de Dobbe. Heb je interesse om mee te doen of te starten met een wijkproject neem dan contact op met Karin Visscher.

Aan het woord: Karin Visscher over Alles Stroomt

Meer nieuws

Expositie Sietze Groenewold

Bibliotheek

17 januari 2020

Tekenen is vastleggen, een afdruk van gedachten achterlaten. Een diepere wens om de tijdelijkheid van momenten en de vergetelheid van vervlogen...

Lees hier meer over

Komt jouw idee in aanmerking voor het Buurtcultuurfonds?

Stadkamer, BuurtCultuur & Amateurkunst

08 januari 2020

Er is vanaf vandaag en snelle manier om te zien of je in aanmerking komt voor subsidie uit het Buurtcultuurfonds.

Lees hier meer over
Terug naar overzicht