×
Terug naar overzicht

Nieuws

Expositie Wayne Dieleman

Bibliotheek

2 april 2019

Glas en mixed media van een veelzijdig kunstenaar: van 2 t/m 25 april exposeert de Zwols-Joodse kunstenaar Wayne Dieleman uit Stadshagen met bijzondere objecten in de vitrines.

Dieleman heeft een veel bewogen leven doorleeft. Als kind werd hij door zijn moeder afgestaan ter adoptie en groeide hij op in een christelijk boerengezin. Zijn adoptie-ouders overleden al vrij jong. En ook met zijn gezondheid gaat het niet altijd even goed. Toch heeft Wayne de weg weten te vinden naar de expressie en uitbeelding van al deze hoogte- en dieptepunten.

Eén van die dieptepunten was de ontdekking dat hij van Joodse afkomst is en dat het overgrote deel van zijn biologische familie in de Tweede Wereldoorlog is vermoord. Dieleman schreef daar een indrukwekkend boek over: Mijn verloren familie. Die Joodse roots komen ook veel in de kunstwerken van Wayne Dieleman voor. Hij maakt veel, zoals hij dat zelf zegt, ‘toegepaste’ kunst. In de vitrines staan enkele typisch Joodse gebruiksvoorwerpen die hij van glas maakt.

Naast het feit dat Dieleman dus schrijver is, maakt hij ook gedichten, werkt hij veel met glas en last but not least is hij een buitengewoon goed handboekbinder. Vroeger deed Dieleman dit bedrijfsmatig, maar nu maakt hij alleen nog kunstboeken waarbij het om het bijzonder design gaat.

De expositie is tijdens openingstijden van Stadkamer Centrum te bezichtigen.

Expositie Wayne Dieleman

Meer nieuws

Nieuwe collecties in de klas

Media- en taaleducatie

09 april 2019

Een uitgebreide, prikkelende en vernieuwende collectie nodigt kinderen uit om te blijven lenen, lezen, luisteren en kijken. Wil je een collectie...

Lees hier meer over

Expositie Dennie Boxem

Bibliotheek

08 april 2019

In de maand april exposeert Dennie Boxem in Stadkamer Centrum. Boxem wil met zijn werk bijdragen aan bewustwording.

Lees hier meer over
Terug naar overzicht