×
Terug naar overzicht

Nieuws

VO: uitnodiging trailerparty Toneelgroep Oostpool

Cultuureducatie

27 maart 2019

Toneelgroep Oostpool houdt i.s.m. Zwolse Theaters een Trailer Party. Jaarlijks zien ruim 15.000 jongeren in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar in Gelderland en Overijssel een voorstelling van Toneelgroep Oostpool & Theater Sonnevanck. We rijden dan onze theatertruck het schoolplein op en spelen voorstellingen, waarin we thema’s aansnijden die de jongeren bezighouden. Thema’s die gaan over bijvoorbeeld identiteit, diversiteit, de liefde, gender, vriendschap, levenslust en sterfverlangen. We winnen Gouden Krekels voor onze trailervoorstellingen en tientallen keren per jaar krijgen we te gekke brieven van jongeren om ons te bedanken voor deze bijzondere theaterervaring.

Toch zien we dat er nog altijd scholen in Zwolle zijn waar onze truck niet het schoolplein op rijdt. En dat is jammer. Is dat omdat wij te onbekend zijn? Of omdat het niet duidelijk is wat we doen? Tijd om daar een einde aan te maken! En daarom nodigen we jou en je collega’s uit voor een trailer party met ons.

Graag ontvangen we je maandag 8 april 2019 van 17.00-19.00 uur in de trailer bij het Meander College. Samen met de Zwolse theaters bieden we je daar een kennismakingsprogramma aan. Want we kunnen wel vertellen wat we doen, maar beter kunnen we het laten zien. Na de voorstelling GAME OVER  hebben we onder het genot van een hapje en een drankje een kleine trailer party waarin we ook met elkaar in gesprek kunnen. Rond 19.00 sluiten we af.

Voor deze trailer party nodigen we (cultuur-)docenten en directies van het VO uit de regio Zwolle uit. Denk jij ‘daar wil ik graag bij zijn’, dan horen we graag uiterlijk 1 april a.s. of we op jouw komst mogen rekenen.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen aan educatie@zwolsetheaters.nl o.v.v. Ja, ik kom naar de trailer party!

VO: uitnodiging trailerparty Toneelgroep Oostpool

Meer nieuws

Nieuwe collecties in de klas

Media- en taaleducatie

09 april 2019

Een uitgebreide, prikkelende en vernieuwende collectie nodigt kinderen uit om te blijven lenen, lezen, luisteren en kijken. Wil je een collectie...

Lees hier meer over

Expositie Dennie Boxem

Bibliotheek

08 april 2019

In de maand april exposeert Dennie Boxem in Stadkamer Centrum. Boxem wil met zijn werk bijdragen aan bewustwording.

Lees hier meer over
Terug naar overzicht