×
Terug naar overzicht

Nieuws

Media Ukkie Dagen

Stadkamer, Bibliotheek

28 februari 2019

Wat zijn goede apps, games en video’s voor jonge kinderen? Kun je je kind aanleren zélf op tijd te stoppen met media? En hoe doe je dat dan?

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Ze weten feilloos hun favoriete filmpje of spelletje te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee en als ouder heb je even je handen vrij. Maar veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten zij niet te lang achter een scherm? En de filmpjes en spelletjes die ze bekijken en spelen, is dat goede content?

De Media Ukkie Dagen van vrijdag 29 maart tot en met vrijdag 5 april 2019 staan in het teken van het thema ‘van speen tot game’. Tijdens deze week krijgen ouders en (professionele) opvoeders antwoord op concrete vragen over mediaopvoeding, bijvoorbeeld wat verantwoorde apps, games en video’s voor jonge kinderen zijn.

Programma:
29 maart: Van speen tot game: Centrum
2 april: Van speen tot game: Stadshagen
2 april: Media en opvoeding (lezing Leonie Pietersen van Media-iq)
3 april: Van speen tot game: Zwolle Zuid
4 april: Van speen tot game: Aalanden

Media Ukkie Dagen

Meer nieuws

Kinderboeken tiplijst

Media- en taaleducatie

18 maart 2019

Inspiratie nodig voor de aanschaf van nieuwe kinderboeken? Bekijk onze boeken tiplijst met leuke, nieuwe én verrassende boeken! Voor...

Lees hier meer over

Sing-in!

Cultuureducatie

18 maart 2019

Doe mee met de Sing-in! op dinsdagmiddag 9 april met studenten van ArtEZ conservatorium

Lees hier meer over
Terug naar overzicht