×
Terug naar overzicht

Nieuws

Expositie 20 buurten 20 identiteiten

Stadkamer, BuurtCultuur & Amateurkunst

26 februari 2019

Wil jij weten wat de identiteit van 20 Zwolse buurten is? Of ben jij een Zwolse creatieveling die mee wil werken aan een kleurrijke Zwolse samenleving? Wil jij met kunst en cultuur een bijdrage leveren aan vragen die leven in de buurt? En heb jij zin in een bijzondere en uitdagende opdracht? Dan mag jij de eendaagse expositie ’20 x 20’ op 30 maart niet missen!

20 ambassadeurs van 20 buurten tonen het karakter van hun eigen buurt in deze expositie. Stadkamer nodigt jou uit om tijdens de expositie de verhalen met jouw eigen (kunstenaars)blik te bekijken en in gesprek te gaan met de ambassadeurs. Wat typeert de wijk, wat mist er, hoe zou jouw werk de buurt versterken?

Na de gesprekken selecteert elke ambassadeur een kunstenaar die het beste aansluit zijn of haar wensen en buurt. Dit is de start van een spannend en creatief proces waarin buurtbewoners en de kunstenaar met elkaar aan het werk gaan om tot een kunstwerk, voorstelling, concert of wat voor creatieve uitspatting dan ook te komen voor de buurt. Om dit mogelijk te maken kun je een subsidie aanvragen bij het Buurtcultuurfonds van Stadkamer.

’20 x 20’ is een unieke eendaagse happening die plaatsvindt op zaterdag 30 maart van 14.00 tot 18.00 uur. De expositie is aan de Voorstraat 31. Iedereen is welkom, kunstenaars wordt gevraagd zich aan te melden. Dat kan via deze link.

Voor meer informatie: neem contact op met Freek van der Heide via freek.vanderheide@stadkamer.nl.

Expositie 20 buurten 20 identiteiten

Meer nieuws

Kinderboeken tiplijst

Media- en taaleducatie

18 maart 2019

Inspiratie nodig voor de aanschaf van nieuwe kinderboeken? Bekijk onze boeken tiplijst met leuke, nieuwe én verrassende boeken! Voor...

Lees hier meer over

Sing-in!

Cultuureducatie

18 maart 2019

Doe mee met de Sing-in! op dinsdagmiddag 9 april met studenten van ArtEZ conservatorium

Lees hier meer over
Terug naar overzicht