Terug naar overzicht

Nieuws

Voxpop. Alle stemmen gelden

Stadkamer, Bibliotheek

7 februari 2019

‘Vrouwenkiesrecht strekt tot voordeel van allen!’ Onder die leus streden vrouwen begin 20ste eeuw voor het recht om te stemmen. In 2019 is het 100 jaar geleden dat het algemeen kiesrecht werd ingevoerd: kiesrecht voor mannen én vrouwen.

Expositie democratie en vrouwenkiesrecht
In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen komen de IJsselacademie, Historisch Centrum Overijssel, Allemaal Zwolle, gemeente Deventer, Stadkamer en provincie Overijssel met een expositie over democratie en 100 jaar vrouwenkiesrecht.
De invoering van het algemeen kiesrecht in 1919 ging niet zonder slag of stoot. Zwolle en Deventer werden een decor voor vele discussies, debatten en demonstraties. De expositie Voxpop. Alle stemmen gelden’ neemt je mee naar de Zwolse en Deventer afdelingen van de ‘Vereeniging voor Vrouwenkiesrecht’, de geschiedenis van de Provinciale Statenverkiezingen en de eerste vrouwen in de Overijsselse en gemeentelijke politiek.

In Zwolle is de expositie van maandag 18 februari tot en met 16 maart gratis te bezoeken tijdens openingstijden van Stadkamer Centrum (Zeven Alleetjes 1a). De opening vindt plaats op 18 februari om 11.30 uur door burgemeester Henk Jan Meijer.

Voxpop. Alle stemmen gelden

Meer nieuws

Boekenweek

Bibliotheek

22 februari 2019

De moeder, de vrouw

Lees hier meer over

Nieuws vanuit de VO-raad

Cultuureducatie

19 februari 2019

De VO-raad zoekt schoolleiders in onderzoek naar co-creatie. Verder is er weer subsidie beschikbaar voor het versterken van cultuureducatie...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht