Terug naar overzicht

Nieuws

KIM-O

Bibliotheek

5 februari 2019

Kim Oostdijk is een creatieve duizendpoot. Naast fotograferen houdt ze van tekenen, schilderen en boetseren, maar haar grote hobby is fotografie.

"Fotograferen is echt een droomwens van mij. Ik doe het al sinds ik mijn eerste camera van mijn vader kreeg. Ik wil graag nieuwe technieken leren.”
Harry Gijsman leerde haar bijvoorbeeld met diafragma werken. Samen gaan ze op stap om kunstobjecten te fotograferen. Of natuur, of gewone dingen als deuren.
"Doordat Kim veel kleiner is dan ik zie ik nu dingen van een ander standpunt", zegt Harry Gijsman. "En door haar rust en lagere tempo zie ik ineens ook veel meer details. Dat leerde ik van Kim."

Haar oog voor detail is goed te zien bij een foto van een deur op de Thorbecke-gracht die Kim fotografeerde. Op de foto is ook de schaduw van een straat-lantaarn op de deurpost te zien. Van de foto's met herkenbare Zwolse details zijn kaarten gemaakt. Kims' foto's zijn eerder gepubliceerd in het tijdschrift Bijzonder Zwolle.
“Ik heb bijzondere dingen ontdekt in Zwolle. Met de camera door de stad gelopen en gekeken naar de gebouwen, natuur & kunst. Maar ook heb ik foto’s gemaakt van bloemen en tijdens mijn vakantie in Zuid Afrika.”
Meer informatie over Kim O en haar werk is te vinden op www.kim-o.nl

Kunstenaar aan het woord
Donderdag 21 februari van 19.00 tot 20.00 uur is Kim Oostdijk aanwezig om belangstellenden haar werk te laten zien en er over te vertellen.

Tekeningen, schilderijen en ander werk van Kim-O is gratis te bezichtigen van 5 februari t/m 2 maart tijdens openingstijden van Stadkamer Centrum.

KIM-O

Meer nieuws

Boekenweek

Bibliotheek

22 februari 2019

De moeder, de vrouw

Lees hier meer over

Nieuws vanuit de VO-raad

Cultuureducatie

19 februari 2019

De VO-raad zoekt schoolleiders in onderzoek naar co-creatie. Verder is er weer subsidie beschikbaar voor het versterken van cultuureducatie...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht