×
Terug naar overzicht

Nieuws

Zwolle heeft een nieuwe Stadsdichter!

Stadkamer, Bibliotheek

4 februari 2019

Tijdens de Zwolse Nacht van de Poëzie is de nieuwe Stadsdichter bekendgemaakt: Jeroen Kraakman is de komende twee jaar de Stadsdichter van Zwolle. Hij neemt daarmee het stokje over van Kees Smits, die vanaf januari 2017 Stadsdichter was.

 

Jeroen Kraakman (38 jaar) is schrijver en dichter en verdient de kost als filiaalmanager van een woonwinkel. Kraakman woont in Assendorp. Sinds 2017 schrijft Kraakman gedichten voor wijkkrant De Assendorper. Van zijn hand verschenen diverse verhalenbundels en de gedichtenbundel Als de dichter zingt (2017, Godijn Publishing). Naast zijn werkzaamheden volgt Kraakman de deeltijd opleiding Leraar Nederlands aan Hogeschool Windesheim.

Jeroen Kraakman: “Met mijn open blik op de wereld en onze stad beschrijf ik graag de kleine en grote zaken die ons allen bezighouden. Over herkenbare situaties maak ik gedichten die soms mooi en ontroerend zijn, soms ook moeilijk en confronterend. Als Stadsdichter geef ik mijn eigen visie op zaken die spelen in de stad. Ook ga ik gastlessen op scholen verzorgen, om de kunst en het plezier van dichten te delen met jongeren.”


Iedereen die een evenement organiseert in Zwolle kan de Stadsdichter uitnodigen om een passend gedicht voor te dragen.

Zwolle heeft een nieuwe Stadsdichter!

Meer nieuws

Expositie Sietze Groenewold

Bibliotheek

17 januari 2020

Tekenen is vastleggen, een afdruk van gedachten achterlaten. Een diepere wens om de tijdelijkheid van momenten en de vergetelheid van vervlogen...

Lees hier meer over

Komt jouw idee in aanmerking voor het Buurtcultuurfonds?

Stadkamer, BuurtCultuur & Amateurkunst

08 januari 2020

Er is vanaf vandaag en snelle manier om te zien of je in aanmerking komt voor subsidie uit het Buurtcultuurfonds.

Lees hier meer over
Terug naar overzicht