×
Terug naar overzicht

Nieuws

Zwolle heeft een nieuwe Stadsdichter!

Stadkamer, Bibliotheek

4 februari 2019

Tijdens de Zwolse Nacht van de Poëzie is de nieuwe Stadsdichter bekendgemaakt: Jeroen Kraakman is de komende twee jaar de Stadsdichter van Zwolle. Hij neemt daarmee het stokje over van Kees Smits, die vanaf januari 2017 Stadsdichter was.

 

Jeroen Kraakman (38 jaar) is schrijver en dichter en verdient de kost als filiaalmanager van een woonwinkel. Kraakman woont in Assendorp. Sinds 2017 schrijft Kraakman gedichten voor wijkkrant De Assendorper. Van zijn hand verschenen diverse verhalenbundels en de gedichtenbundel Als de dichter zingt (2017, Godijn Publishing). Naast zijn werkzaamheden volgt Kraakman de deeltijd opleiding Leraar Nederlands aan Hogeschool Windesheim.

Jeroen Kraakman: “Met mijn open blik op de wereld en onze stad beschrijf ik graag de kleine en grote zaken die ons allen bezighouden. Over herkenbare situaties maak ik gedichten die soms mooi en ontroerend zijn, soms ook moeilijk en confronterend. Als Stadsdichter geef ik mijn eigen visie op zaken die spelen in de stad. Ook ga ik gastlessen op scholen verzorgen, om de kunst en het plezier van dichten te delen met jongeren.”


Iedereen die een evenement organiseert in Zwolle kan de Stadsdichter uitnodigen om een passend gedicht voor te dragen.

Zwolle heeft een nieuwe Stadsdichter!

Meer nieuws

Eerlijk over straling

Stadkamer, Bibliotheek

19 november 2019

Het almaar uitbreidend draadloos netwerk heeft grote impact op de mensheid en alle andere levensvormen. Het bewijs dat radiofrequente straling...

Lees hier meer over

Eerste project 20 x 20 geslaagd: Holtenbroek

BuurtCultuur & Amateurkunst

13 november 2019

Eerste project 20 x 20 geslaagd: Holtenbroek Zaterdag 2 november opende wethouder Monique Schuttenbeld samen met een bewoner van woonzorgcentrum...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht