×
Terug naar overzicht

Nieuws

Buurtcultuurfonds in de schijnwerpers

BuurtCultuur & Amateurkunst

22 november 2018

We komen naar je toe! De komende maanden werken we aan een bijzonder project, waarin we 20 buurten van Zwolle gaan belichten. Een interviewer trekt met een cameraman deze buurten in en gaat met een bewoner in gesprek om er zo achter te komen wat zijn of haar buurt bijzonder maakt – met andere woorden: wat de cultuur van die buurt is. Hoe zou jij die vraag beantwoorden?

Het Buurtcultuurfonds bestaat nu bijna twee jaar en we hebben in die tijd heel veel mooie aanvragen gezien en heel veel bevlogen en enthousiaste bewoners van Zwolle gesproken.

Toch merken we dat het fonds en de mooie doelen achter het fonds nog niet bij iedereen bekend is. Daarom gaan we de komende maanden werken aan een bijzonder project, waarin we 20 buurten van Zwolle gaan belichten. Een interviewer trekt met een cameraman deze buurten in en gaat met een bewoner in gesprek om er zo achter te komen wat zijn of haar buurt bijzonder maakt – met andere woorden: wat de cultuur van die buurt is.

Van die 20 buurtculturen wordt een grote tentoonstelling gemaakt die in februari één dag te zien zal zijn voor alle geïnteresseerden, maar vooral voor de bewoners van de buurten die zijn geportretteerd.

Aan die tentoonstelling hangt weer iets bijzonders vast. De buurtbewoners kunnen in gesprek met (aankomend) kunstenaars om te praten over hun buurt en over zaken die ze graag anders zouden zien. Buurten en kunstenaars proberen elkaar te vinden en een plan op te stellen, waarvoor dan weer een aanvraag kan worden gedaan bij het Buurtcultuurfonds!

Op deze manier raakt het fonds in één keer bekend bij heel veel mensen. Mocht u mee willen doen met uw buurt, stuur dan een berichtje aan Freek van der Heide.

Buurtcultuurfonds in de schijnwerpers

Meer nieuws

Tentoonstelling Democratiefabriek

Bibliotheek

15 augustus 2019

Bezoekers en basisscholen groep 7 & 8 uit Zwolle kunnen aan het begin van het nieuwe schooljaar  kosteloos een bezoek brengen aan...

Lees hier meer over

Warboel in de bieb

Media- en taaleducatie

05 augustus 2019

Het zal je maar gebeuren… Op een ochtend kom je in de (school)bibliotheek en is het een grote rommel! Anansi de spin is op bezoek geweest!...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht