×
Terug naar overzicht

Nieuws

Wedstrijd Digitaal Verhaal - Kinderboekenweek

Media- en taaleducatie

11 september 2018

Leerkrachten van groep 5 t/m 8 opgelet: er is een leuke wedstrijd in aantocht! Namelijk een wedstrijd digitaal verhaal maken tijdens de Kinderboekenweek.

Wat houdt dit in?
Als leerkracht kun je je groep opgeven voor de wedstrijd. Je ontvangt dan een lespakket, bestaande uit een lesbrief voor de leerkracht, instructiebladen voor de leerlingen en het boek ‘Een indiaan als jij en ik’ van Erna Sassen.

De les is zelfstandig in te zetten tijdens de Kinderboekenweek. Leerlingen gaan een digitaal verhaal maken met het thema van de Kinderboekenweek: vriendschap. De flaptekst van het boek ‘Een indiaan als jij en ik’ vormt de basis. De leerlingen bedenken hoe het verhaal verder gaat, met behulp van een storyboard. Ze verwerken dit tot een digitaal verhaal (een filmpje, Powerpoint of stop motion animatie).

Alle filmpjes worden opgestuurd naar Stadkamer en op de website geplaatst. Na de Kinderboekenweek bepaalt een jury welke verhaalmakers er vandoor gaan met de prijs: met de klas naar Stadkamer voor een bezoek van schrijfster Erna Sassen! Hierbij zijn er twee categorieën: groep 5/6 en groep 7/8.

Kosten per deelnemende groep: €30 (incl. boek 'Een indiaan als jij en ik').

Meer informatie/aanmelden: mail naar educatie@stadkamer.nl.

Wedstrijd Digitaal Verhaal - Kinderboekenweek

Meer nieuws

Tentoonstelling Democratiefabriek

Bibliotheek

15 augustus 2019

Bezoekers en basisscholen groep 7 & 8 uit Zwolle kunnen aan het begin van het nieuwe schooljaar  kosteloos een bezoek brengen aan...

Lees hier meer over

Warboel in de bieb

Media- en taaleducatie

05 augustus 2019

Het zal je maar gebeuren… Op een ochtend kom je in de (school)bibliotheek en is het een grote rommel! Anansi de spin is op bezoek geweest!...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht