Terug naar overzicht

Nieuws

Wedstrijd Digitaal Verhaal - Kinderboekenweek

Media- en taaleducatie

11 september 2018

Leerkrachten van groep 5 t/m 8 opgelet: er is een leuke wedstrijd in aantocht! Namelijk een wedstrijd digitaal verhaal maken tijdens de Kinderboekenweek.

Wat houdt dit in?
Als leerkracht kun je je groep opgeven voor de wedstrijd. Je ontvangt dan een lespakket, bestaande uit een lesbrief voor de leerkracht, instructiebladen voor de leerlingen en het boek ‘Een indiaan als jij en ik’ van Erna Sassen.

De les is zelfstandig in te zetten tijdens de Kinderboekenweek. Leerlingen gaan een digitaal verhaal maken met het thema van de Kinderboekenweek: vriendschap. De flaptekst van het boek ‘Een indiaan als jij en ik’ vormt de basis. De leerlingen bedenken hoe het verhaal verder gaat, met behulp van een storyboard. Ze verwerken dit tot een digitaal verhaal (een filmpje, Powerpoint of stop motion animatie).

Alle filmpjes worden opgestuurd naar Stadkamer en op de website geplaatst. Na de Kinderboekenweek bepaalt een jury welke verhaalmakers er vandoor gaan met de prijs: met de klas naar Stadkamer voor een bezoek van schrijfster Erna Sassen! Hierbij zijn er twee categorieën: groep 5/6 en groep 7/8.

Kosten per deelnemende groep: €30 (incl. boek 'Een indiaan als jij en ik').

Meer informatie/aanmelden: mail naar educatie@stadkamer.nl.

Wedstrijd Digitaal Verhaal - Kinderboekenweek

Meer nieuws

Boekenweek

Bibliotheek

22 februari 2019

De moeder, de vrouw

Lees hier meer over

Nieuws vanuit de VO-raad

Cultuureducatie

19 februari 2019

De VO-raad zoekt schoolleiders in onderzoek naar co-creatie. Verder is er weer subsidie beschikbaar voor het versterken van cultuureducatie...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht