×
Terug naar overzicht

Nieuws

Wedstrijd Digitaal Verhaal - Kinderboekenweek

Media- en taaleducatie

11 september 2018

Leerkrachten van groep 5 t/m 8 opgelet: er is een leuke wedstrijd in aantocht! Namelijk een wedstrijd digitaal verhaal maken tijdens de Kinderboekenweek.

Wat houdt dit in?
Als leerkracht kun je je groep opgeven voor de wedstrijd. Je ontvangt dan een lespakket, bestaande uit een lesbrief voor de leerkracht, instructiebladen voor de leerlingen en het boek ‘Een indiaan als jij en ik’ van Erna Sassen.

De les is zelfstandig in te zetten tijdens de Kinderboekenweek. Leerlingen gaan een digitaal verhaal maken met het thema van de Kinderboekenweek: vriendschap. De flaptekst van het boek ‘Een indiaan als jij en ik’ vormt de basis. De leerlingen bedenken hoe het verhaal verder gaat, met behulp van een storyboard. Ze verwerken dit tot een digitaal verhaal (een filmpje, Powerpoint of stop motion animatie).

Alle filmpjes worden opgestuurd naar Stadkamer en op de website geplaatst. Na de Kinderboekenweek bepaalt een jury welke verhaalmakers er vandoor gaan met de prijs: met de klas naar Stadkamer voor een bezoek van schrijfster Erna Sassen! Hierbij zijn er twee categorieën: groep 5/6 en groep 7/8.

Kosten per deelnemende groep: €30 (incl. boek 'Een indiaan als jij en ik').

Meer informatie/aanmelden: mail naar educatie@stadkamer.nl.

Wedstrijd Digitaal Verhaal - Kinderboekenweek

Meer nieuws

Expositie Alles Stroomt

Stadkamer, Bibliotheek, Cultuureducatie

22 mei 2019

Op woensdag 15 mei werd de afsluitende tentoonstelling van het kunst- en natuurproject Alles Stroomt geopend. Een maand lang worden honderden...

Lees hier meer over

Klimaat-ontmoetingsplek van Mankato

Cultuureducatie

08 mei 2019

Hoe tof is het als kunst en wetenschap elkaar tegenkomen. Dit jaar toverde Project Mankato de Twistvliettoren om tot klimaat-ontmoetingsplek!...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht