Terug naar overzicht

Nieuws

Migratie is onvermijdelijk

Bibliotheek

4 juli 2018

Expositie 2 t/m 20 augustus
Migratie is onvermijdelijk, noodzakelijk en wenselijk. Met deze boodschap laat de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) je kennis maken met migratie in de praktijk.

In augustus vindt de tentoonstelling ‘Achter de schermen van migratie- management - het werk van de Internationale Organisatie voor Migratie in beeld’ plaats. Op 7 en 15 augustus kan men hierover spreken met IOM medewerkers.
Migratie is een veelbesproken thema in het politieke en publieke debat - het is ook een onderwerp waarbij groepen steeds vaker tegenover elkaar staan dan naast elkaar. Door persoonlijke verhalen van migranten en medewerkers te tonen belicht IOM migratie van verschillende kanten. Je maakt kennis met de migranten die IOM dagelijks ontmoet. Sommigen zijn al lang geleden aangekomen in Nederland en willen hun kennis inzetten voor de ontwikkeling van hun thuisland, sommigen zetten net de eerste stappen in Nederland of hebben Nederland al weer verlaten omdat hun toekomst niet hier lag.
“Migratie is geen probleem dat opgelost moet worden; het is een realiteit die gemanaged moet worden,” aldus Directeur-Generaal William Lacy Swing van IOM.
De tentoonstelling 'Achter de schermen van migratiemanagement' laat zien hoe IOM zich in Nederland dagelijks inzet voor humane en ordelijke migratie die zowel de migrant als de samenleving ten goede komt. Met deze tentoonstelling hoopt IOM een bijdrage te leveren aan een eerlijkere dialoog over migratie en de mensen die het betreft.
Locatie: Stadkamer Centrum
Datum: van 2 t/m 20 augustus tijdens openingsuren
Toegang: gratis
 

Migratie is onvermijdelijk

Meer nieuws

Lekker lang lenen in de zomer

Stadkamer, Bibliotheek

10 juli 2018

Een zomerlang lekker lang lenen? Het kan bij Stadkamer!

Lees hier meer over

(T)huis: expositie Ronald Kuijvenhoven

Bibliotheek

02 juli 2018

(T)huis is een reusachtig schilderij: 3,5 bij 5,5 meter. Op het schilderij staat De Genestetstraat afgebeeld, twee strofen van het gedicht Thuis...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht