Terug naar overzicht

Nieuws

(T)huis: expositie Ronald Kuijvenhoven

Bibliotheek

2 juli 2018

(T)huis is een reusachtig schilderij: 3,5 bij 5,5 meter. Op het schilderij staat De Genestetstraat afgebeeld, twee strofen van het gedicht Thuis van de dichter Petrus Augustus de Génestet en inmiddels zo'n 130 portretten van bewoners.

"En dat is tweederde, dus ik ben er nog lang niet", vertelt de schilder. Ronald Kuijvenhoven portretteert al ruim vijf jaar alle bewoners van De Genestetstraat in Zwolle. Met het project wil Kuijvenhoven bewoners uit de anonimiteit halen en meer binding creëren.

Meer binding in de straat
In de afgelopen 5,5 jaar zijn er veel initiatieven ontstaan in de straat, die hebben geleid tot meer binding tussen de bewoners. Er is een buurtapp, een lief-en-leed-pot, straatfeest en nieuwe bewoners krijgen een bloemetje van de buurtbewoners. Sinds 2018 is het een Kinderstraat geworden en is er de pilot “Wipstrik in beeld”. Kuijvenhoven ziet dat het nemen van initiatieven leidt tot initiatieven. Omdat mensen doorhebben dat het project (T)huis geen eendagsvlieg is, werkt men graag mee. De bewoners krijgen als dank voor hun medewerking een afdruk van hun gezinssituatie.

Verhalen
De verhalen van de bewoners zijn het waard om te worden verteld. De verhalen uit de pilot “Wipstrik in beeld” worden tijdens de expositie ook vertoond. Hiervoor is er een samenwerking ontstaan tussen HCO, wijkcentrum De Bestevaer, social worker Corinne Tijsseling en grafisch vormgever Jeroen Kesselaar van Studio Kess.
Het project (T)huis is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van het Buurtcultuurfonds.

Het reuzeschilderij (T)huis is van 3 juli t/m 2 september tijdens openingstijden van Stadkamer Centrum te bewonderen.

(T)huis: expositie Ronald Kuijvenhoven

Meer nieuws

Lekker lang lenen in de zomer

Stadkamer, Bibliotheek

10 juli 2018

Een zomerlang lekker lang lenen? Het kan bij Stadkamer!

Lees hier meer over

Migratie is onvermijdelijk

Bibliotheek

04 juli 2018

Expositie 2 t/m 20 augustus Migratie is onvermijdelijk, noodzakelijk en wenselijk. Met deze boodschap laat de Internationale Organisatie voor...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht