×
Terug naar overzicht

Nieuws

Winnaars VERS Poëziewedstrijd

Cultuureducatie

16 mei 2018

Het zinderde op 15 mei mooie woorden in de grote zaal van Stadkamer. Vier Zwolse scholen deden met leerlingen van groep 6 t/m 8 mee aan de VERS Poëziewedstrijd, georganiseerd door School der Poëzie in samenwerking met Stadkamer.

De leerlingen van GBS de Smaragd, OBS de Octopus, CBS de Zuidster en KBS de Vlieger 3 schreven de afgelopen maanden ontroerende, vrolijke en ook absurde gedichten onder leiding van docenten van School der Poëzie.

Een selectie van deze jonge dichters werd uitgenodigd om het eigen gedicht voor te dragen op het toneel. Hun klasgenoten zaten in de zaal om hen toe te juichen. Er waren drie shows met elk voordrachten van de zelfgeschreven gedichten, een talkshow waarin kinderen hun zelf bedachte vragen loslieten op schrijver Ted van Lieshout en een breakdanceoptreden van Turn it Loose. De shows werden gepresenteerd door rapper en beatboxer André Accord.

De jury – Ted van Lieshout, Astrid Vrolijk-de Mooij (directeur-bestuurder Stadkamer) en Kees Smits (stadsdichter van Zwolle) –  beoordeelde de voorgedragen gedichten en koos per talkshow een winnaar. De nummers 1 haalden de prijs binnen; een bezoek voor de hele klas van Dieuwertje Blok.

Winnaars show 1 

  1. Aron - GBS de Smaragd
  2. Arwen – OBS de Octopus
  3. Marrèn - KBS de Vlieger 3

Winnaars show 2

  1. Tess - CBS de Zuidster
  2. Esther - GBS de Smaragd
  3. Zidane - KBS de Vlieger 3

Winnaars show 3

  1. Yinthe - OBS de Octopus
  2. Mart - GBS de Smaragd
  3. Amy - KBS de Vlieger 3

Nieuwsgierig naar de gedichten die de kinderen maakten? Alle gedichten worden komende weken geëxposeerd op de jeugdafdeling van Stadkamer.

VERS is het poëzieproject van School der Poëzie voor kinderen en jongeren rond de VSB Poëzieprijs. VERS wordt dit seizoen voor de 20e keer georganiseerd. Via poëzielessen, talkshows, poëziewedstrijden en debatlessen maken duizenden kinderen en jongeren uit Nederland en België kennis met het werk van de genomineerden voor de VSB Poëzieprijs 2017. De winnaars van de VERS Talkshows en de VERS Debatten gaan op dinsdag 30 mei naar de VERS Slotmanifestatie in Amsterdam.

VERS is een initiatief van School der Poëzie in samenwerking met, Stichting VSB Poëzieprijs en Poetry International en wordt financieel mogelijk gemaakt door VSBfonds. De VERS Talkshows in Zwolle worden georganiseerd met financiële steun van en in nauwe samenwerking met Stadkamer Zwolle

www.schoolderpoezie.nl;  www.vsbpoezieprijs.nl 

Winnaars VERS Poëziewedstrijd

Meer nieuws

Tentoonstelling Democratiefabriek

Bibliotheek

15 augustus 2019

Bezoekers en basisscholen groep 7 & 8 uit Zwolle kunnen aan het begin van het nieuwe schooljaar  kosteloos een bezoek brengen aan...

Lees hier meer over

Warboel in de bieb

Media- en taaleducatie

05 augustus 2019

Het zal je maar gebeuren… Op een ochtend kom je in de (school)bibliotheek en is het een grote rommel! Anansi de spin is op bezoek geweest!...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht