Terug naar overzicht

Nieuws

Voorleestrom: liedje in tien talen

Bibliotheek

25 april 2018

Omdat er in ons land veel verschillende talen gesproken worden, is het liedje 'de Voorleestrom' door bekende artiesten vertaald in tien verschillende talen. Je kunt de liedjes nu ook downloaden op Spotify.

Voorlezen is gezellig en knus en heeft een positief effect op kinderen, en het maakt niet uit in welke taal een ouder voorleest. Ouders kunnen het beste voorlezen in de taal van hun hart en emotie. Nog niet alle ouders zijn zich hier bewust van. Onderzoeken wijzen uit dat een goede beheersing van de thuistaal kinderen helpt bij het leren van de schooltaal.

De Voorleestrom is een initiatief van BoekStart in samenwerking met de Leescoalitie. BoekStart viert haar tienjarig bestaan. Met het zingen van het gloednieuwe kinderliedje: de Voorleestrom maak je van het voorleesmoment een nog leukere activiteit en sluit het goed aan op je dagelijkse routine van het voorlezen. Door samen te zingen en voor te lezen groeit de emotionele band tussen jou en je kindje. Je hebt samen plezier.

Je kunt alle liedjes luisteren op Spotify of op de website van Boekstart.

Voorleestrom: liedje in tien talen

Meer nieuws

Migratie is onvermijdelijk

Bibliotheek

04 juli 2018

Expositie 2 t/m 20 augustus Migratie is onvermijdelijk, noodzakelijk en wenselijk. Met deze boodschap laat de Internationale Organisatie voor...

Lees hier meer over

(T)huis: expositie Ronald Kuijvenhoven

Bibliotheek

02 juli 2018

(T)huis is een reusachtig schilderij: 3,5 bij 5,5 meter. Op het schilderij staat De Genestetstraat afgebeeld, twee strofen van het gedicht Thuis...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht