Terug naar overzicht

Nieuws

Voorleestrom: liedje in tien talen

Bibliotheek

25 april 2018

Omdat er in ons land veel verschillende talen gesproken worden, is het liedje 'de Voorleestrom' door bekende artiesten vertaald in tien verschillende talen. Je kunt de liedjes nu ook downloaden op Spotify.

Voorlezen is gezellig en knus en heeft een positief effect op kinderen, en het maakt niet uit in welke taal een ouder voorleest. Ouders kunnen het beste voorlezen in de taal van hun hart en emotie. Nog niet alle ouders zijn zich hier bewust van. Onderzoeken wijzen uit dat een goede beheersing van de thuistaal kinderen helpt bij het leren van de schooltaal.

De Voorleestrom is een initiatief van BoekStart in samenwerking met de Leescoalitie. BoekStart viert haar tienjarig bestaan. Met het zingen van het gloednieuwe kinderliedje: de Voorleestrom maak je van het voorleesmoment een nog leukere activiteit en sluit het goed aan op je dagelijkse routine van het voorlezen. Door samen te zingen en voor te lezen groeit de emotionele band tussen jou en je kindje. Je hebt samen plezier.

Je kunt alle liedjes luisteren op Spotify of op de website van Boekstart.

Voorleestrom: liedje in tien talen

Meer nieuws

Mix & Match regeling: eerste resultaat

BuurtCultuur & Amateurkunst

21 mei 2018

In het eerste weekend van juli is het zover: het eerste resultaat van een spannende en nieuwe samenwerking die is opgezet in het kader van de Mix...

Lees hier meer over

Beleef amateurkunst tijdens Ik toon Zwolle

Stadkamer, Cultuureducatie, BuurtCultuur & Amateurkunst

18 mei 2018

Van 27 mei tot en met 3 juni is 'Ik toon Zwolle' het evenement waar je amateurkunst (beoefening) kunt zien, horen en ervaren! Een...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht