Terug naar overzicht

Nieuws

Ik toon Zwolle en… Annet Westerdijk

BuurtCultuur & Amateurkunst

20 april 2018

Er zijn veel, heel veel Zwollenaren betrokken bij Ik toon Zwolle of één van de podia. Zo ook Annet Westerdijk, Freule van Eekhout, en nauw betrokken bij Parkpret, een van de locaties tijdens Ik toon Zwolle.

Vertel… wie ben je?

Ik ben Annet Westerdijk. Zwollenaar met Groningse roots. Ik woon met man en kinderen al meer dan 20 jaar bij het mooie park Eekhout. Onze zonen zijn in het park opgegroeid: leren lopen, leren fietsen, voetballen en spelen met vriendjes uit de buurt. Ik werk bij Wezo, het sociaal werkbedrijf in de gemeente Zwolle. Daarnaast ben ik bestuurlijk actief op het gebied van ons 'immaterieel erfgoed'. Daarmee bedoelen we streektaal, streekcultuur en -historie. En uiteraard Parkpret. Het leukste kleinschalig festival in Zwolle ;). Tijdens deze dag ben ik de Freule van Eekhout. Een eervolle, maar vooral leuke taak!

Parkpret en Ik toon Zwolle, hoe zit dat?

Parkpret vindt dit jaar voor de 14e keer plaats. Parkpret is ooit omstaan als Dag van het Park. We hebben dat Parkpret genoemd, als tegenhanger van een pretpark. Wij bieden een keur aan gezellige activiteiten, maar je moet er als bezoeker of deelnemer zelf wat van maken. We hebben van meet af aan gewerkt met een mooie mix van professionals en amateurkunstenaars. Sinds enkele jaren werken we nauw samen met WAK en nu dus Ik toon Zwolle. Wij bieden voor amateurkunst een prachtig podium. Met mooi weer hebben we ongeveer 3.000 bezoekers in ons park, in alle leeftijden. Ik toon Zwolle, doet de werving en de eerste check, wij programmeren. Zo zijn we een mooi Ik toon-podium.

Wat wordt volgens jou het moment tijdens Parkpret? Wat mogen we niet missen?

Oei, dat is een moeilijke vraag. De combinatie van allerlei optredens, kunst, activiteiten, lekker eten en drinken en een toffe sfeer, maakt dat je het niet mag missen. Maar waar ik b.v. nieuwsgierig naar ben is de Raakvlakacademie. Zij begeleiden jong talent op een professionele manier. Ook is het altijd mooi om te zien hoe de jeugd bezig is met kunst, zoals de Jonge Vuurvogel, Nederlandse Jeugdmusicalschool, Benjamin Britten, en dergelijke. Ik ben ook heel benieuwd naar de invulling op het hoofdpodium door Minstrel. Ook geweldig om te zien is hoe kinderen zich helemaal verdiepen in een uilebal bij IVN, of voor het eerst op een pony zitten. Of lekkere muziek van Trio Concordia of Clann Lir. Dansen op Tango Allegria, vette bigbands (David en Excelsior), schminken, bouwen met Ruimtetuig, Montmartre, Zojuist, mw. Jansen, kinderkoor Konstantijn, klimmen met Yosimite, enzo. Oh ja, een sneak preview van TIZ en Stan met muziek. 

Nu ben ik natuurlijk bang dat ik iets vergeet, dus kijk op onze Facebookpagina of op de site www.parkeekhout.nl. Gewoon komen op 27 mei, neem je picknickmand mee. Er zit vast iets bij wat je leuk vindt!

Ik toon Zwolle en… Annet Westerdijk

Meer nieuws

Mix & Match regeling: eerste resultaat

BuurtCultuur & Amateurkunst

21 mei 2018

In het eerste weekend van juli is het zover: het eerste resultaat van een spannende en nieuwe samenwerking die is opgezet in het kader van de Mix...

Lees hier meer over

Beleef amateurkunst tijdens Ik toon Zwolle

Stadkamer, Cultuureducatie, BuurtCultuur & Amateurkunst

18 mei 2018

Van 27 mei tot en met 3 juni is 'Ik toon Zwolle' het evenement waar je amateurkunst (beoefening) kunt zien, horen en ervaren! Een...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht